Skräckbilden chockar England

Wayne Rooney åkte på en tung skada borta mot Bayern München under tisdagskvällen. Nu kan superstjärnan missa jättematchen mot Chelsea och returen mot Bayern på Old Trafford.

MÜNCHEN. Det började lysande, men kvällen skulle sluta i besvikelse och oro för Wayne Rooney och Manchester United. Redan i den andra minuten tryckte Rooney in 0-1 borta mot Bayern München.

Men i andra halvlek vände flytet för engelsmannen. Först styrde han oturligt in Bayerns kvitteringsmål och därefter skadade han sig illa innan Ivica Olic kunde sänka United med sitt 2-1-mål.

Förutom att förlusten var extremt tung för den engelska storklubben, tvingas man troligtvis nu klara sig utan sin superstjärna i helgens ligamatch mot Chelsea - ett möte som mycket väl kan komma att avgöra Premier League.

Och förmodligen blir anfallsesset borta ännu längre, i upp till en månad enligt engelsk media. Det innebär bland annat att Rooney kommer att missa returmötet med Bayern på Old Trafford nästa vecka. Dessutom kommer uppladdningen inför VM att vara i farozonen.

- Han skadade vristen, men vi får vänta och se. Jag kan inte svara på hur länge han blir borta, säger Sir Alex Ferguson enligt The Guardian.