1 av 9
- Foto: Scanpix
2 av 9
- Foto: Scanpix
3 av 9
- Foto: Scanpix
4 av 9
- Foto: Scanpix
5 av 9
- Foto: Scanpix
6 av 9
- Foto: Scanpix
7 av 9
- Foto: Scanpix
8 av 9
- Foto: Scanpix
9 av 9
- Foto: Scanpix

Fábregas förstörde Zlatans magiska afton

Zlatan Ibrahimovic gjorde två klassmål och förde upp sitt Barcelona till en tvåmålsledning borta mot Arsenal. ”Gunners” kämpade sig dock tillbaka och Cesc Fábregas räddade till 2-2 på straff.


Barcelona var heta i den första halvleken borta mot Arsenal i Champions League. Gästerna radade upp chanser på Emirates Stadium, men Manuel Almunia storspelade. Barcelona hade det mesta i matchen, eller vad sägs om 23-6 i skott och ett 65-procentigt bolleinnehav, men den första halvleken blev mållös.

I den andra presenterade sig dock Zlatan Ibrahimovic redan efter någon halvminut. En perfekt långboll från Gerard Pique ledde till en snygg lobb från höger på en utrusande Almunia. Där borde spanjoren kanske ha stått kvar i målet, speciellt mot en bollskicklig spelare som Zlatan.

Det andra målet, efter knappa timmen, var ett liknande. Zlatan fick en boll av Xavi och närmade sig straffområdet på den högra sidan, men istället för en lobb denna gång pangade han upp bollen i nättaket! Ett mycket snyggt avslut ännu en gång.

Arsenal vägrade att ge upp

Arsenal såg definitivt ut som ett slaget lag nu, dessutom hade man fått byta ut en haltande Andrei Arshavin redan efter 27 minuter. Men ”Gunners” gav inte upp och efter 69 minuter fixade inhopparen Theo Walcott en reducering tack vare ett markskott.

Efter 76 minuter byttes Zlatan ut mot Arsenal-legendaren Thierry Henry. Tio minuter senare hände det som räddade oavgjort till engelsmännen: veteranen Carles Puyol hakade i, och fällde, Cesc Fábregas som var snyggt framspelad av dansken Nicklas Bendtner. Rött kort till Puyol och straff till Arsenal.

Fábregas gjorde inget misstag på Victor Valdés utan satte den säkert i mål. 2-2 slutade matchen, och även om man räddade oavgjort kommer ”Gunners” att få det väldigt, väldigt tufft i kvartsfinalreturen på Camp Nou.

- Det var en fantastisk match att se om man är neutral och att få vara inblandad var kanon. Jag kände hela tiden att om jag skulle få chansen så skulle jag visa vad jag kan göra, sa målskytten Walcott efter matchen enligt Uefa:s hemsida.

- Det har varit väldigt frustrerande för mig att inte få starta så många matcher som jag har velat, men laget kom tillbaka på ett fantastiskt sätt, inte bara jag själv. Vi visade en fantastisk karaktär. Vi var väldigt besvikna över de två målen, vi ville hålla nollan, men om man ser tillbaka på matchen så hade de stort bollinnehav och jag tror att 2-2 var ett ganska bra resultat i slutändan.

Fábregas missar returen

Tyvärr för Arsenal kommer Fábregas att missa returen mot sin tidigare klubb efter att ett gult kort i kväll. Arsenal fick samtidigt mittbacken William Gallas skadad, han byttes ut i pausen.

Matchens lirare? Almunia i den första halvleken och Zlatan för sina två mål i den andra. Ojojoj vilka baljor.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.