1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
Zlatan och Messi - Barcas två farligaste vapen.
6 av 7
Zlatan och Messi - Barcas två farligaste vapen. - Foto: Bildbyrån
7 av 7

Zlatan hyllades i England: "Betyder ingenting"

- Engelsmän intresserar mig inte. Om de kritiserar mig, det intresserar mig inte, säger Zlatan Ibrahimovic efter sina två mål mot Arsenal.


LONDON. Tio raka matcher utan mål mot Premier Leaguelag. Inte undra på att engelsmännen underskattade Zlatan Ibrahimovic.

Men den långe "Ibra" satte alla på plats när Barcelona kryssade mot Arsenal på Emirates Stadium under onsdagskvällen. Bara sekunder in i andra halvlek slog anfallaren till med en vacker lobb över Arsenalmålvakten Manuel Almunia som totalt missbedömde situationen. 1-0 var ett faktum.

Mindre än en kvart senare var det dags igen. Zlatan kom till höger om straffområdet och sköt stenhårt in 2-0. Målet var väldigt lik hans Ungernklassiker.

- Först får jag den i djupled av Piqué och ser att målvakten är på väg ut. Då lyfter jag bara in den över honom. Sedan är det en liknande situation nästa gång. Ett mål på kraft, ett på känsla, säger Ibrahimovic till Viasat.

Zlatan utbytt - Barca tappade segern

Arsenal lyckades sedan både reducera och kvittera.

- Jobbigt såklart. Men jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi hade övertaget fullständigt. 2-2 är ändå ett bra resultat.

Den tappade segern stoppade inte hyllningarna av Zlatan Ibrahimovic i England i natt. Han kallades bland annat för "briljant" och en "killer".

"Det lär dröja innan någon härifrån hånler åt svensken igen", skriver The Guardians Kevin McCarra.

”Zlatan har inte längre ett skadat rykte i England efter den självsäkerhet han visade med sina mål i tredje fjärdedelen av matchen. Även om han assisterades av ett Arsenal-försvar som likaväl kunde lägga en röd matta längs hans väg” skriver The Guardians Richard Williams.

"Zlatan Ibrahimovic frigjorde sig äntligen från sitt rykte som en av fotbollens största papperstigrar med två superba avslut", skrev från Martin Lipton, Daily Mirror.

"Den svenske anfallaren visade till slut prov på vilka storslagna avslut han är kapabel till", skrev Oliver Kay, Times.

"Kanske kan han spela trots allt"

"Glöm allt jag har sagt. Efter att ha sprungit ikapp en boll på högerkanten tog sig Ibrahimovic förbi Song och från straffområdeslinjen lyfte han in den mest delikata yttersidan över utrusande Almunia in i öppet mål. Det var makalöst. Okej, varför gör han inte så här hela tiden?", säger Scott Murray, The Guardian.

"Ibrahimovic jagade bollen på högersidan i dålig position att göra mål men Almunia var halvvägs ut från målet och tillät svensken att lobba in 1-0. Kanske kan killen spela trots allt", säger Shaun Custis, The Sun.

Zlatan var som vanligt inte särskilt imponerad av hyllningarna.

– Engelsmän intresserar mig inte. Om de kritiserar mig, det intresserar mig inte. För mig betyder inte två mål på engelsmännen att man är på toppnivå. Jag gjorde ju mål mot dem med landslaget, sa Ibrahimovic till Viasat Fotboll.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!