- Foto: Scanpix

England kan pusta ut: Rooney tillbaka om två veckor

Wayne Rooneys ligamentskada är lindrigare än befarat och han väntas nu göra comeback den 17 april mot Manchester City.


MANCHESTER. När Wayne Rooney i behaglig takt tog sig ut från Allianz Arena med hjälp av kryckor befarade England det värsta: Säsongen kunde vara över och VM var i farozonen.

Men icke. Så sent som i torsdags kom beskedet att Manchester United-anfallaren lyckats undvika en fraktur, och klarat sig undan med en ligamentskada. Och när det tidigt under fredagen uppdagades att Rooney är återställd om runt två veckor lär hela England ha vråljublat.

Rooney, som öst in mål under säsongen, siktar nu på att göra comeback lagom till derbyt med Manchester City på bortaplan den 17 april.

- Nationen kan sluta att be till Gud nu, säger Sir Alex Ferguson skämtsamt enligt klubbens officiella hemsida.

Fast ska man tro Ferguson behöver inte ens United någon hjälp från ovan. Trots att Rooney gjort 26 av lagets 76 mål i ligan tror den rutinerade tränaren att United klarar sig utan sin fixstjärna.

- Han ser ut att bli borta mellan två och tre veckor så vi måste ta ut ett lag utan honom. Men jag tror att vi kan göra massor med mål även utan Rooney, säger Ferguson med en allvarligare ton.

Ferguson lär dock inte vara helt tillfredsställd med att Rooney missar helgens supermatch mot Chelsea och returen i Champions League mot Bayern München kommande vecka.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!