Steven Gerrard gav Liverpool ledningen tidigt i den andra halvleken.
Steven Gerrard gav Liverpool ledningen tidigt i den andra halvleken. - Foto: SCANPIX/AP
Liverpool behövde en vinst - men fick endast 1-1 borta mot Birmingham.
Liverpool behövde en vinst - men fick endast 1-1 borta mot Birmingham. - Foto: SCANPIX/AP
Alberto Aquilani gjorde en bra insats.
Alberto Aquilani gjorde en bra insats. - Foto: SCANPIX/AP
Men Liam Ridgwell kvitterade.
Men Liam Ridgwell kvitterade. - Foto: SCANPIX/AP

Liverpool allt längre ifrån Champions League

Sebastian Larsson satt på bänken hela matchen när Liverpool tappade poäng borta mot svenskens Birmingham.

BIRMINGHAM. Sebastian Larsson har fått nöta bänk allt mer den senaste tiden. I dag fick inte han spela en enda minut när Birmingham tog emot ett poängtörstande Liverpool.

Det var gästerna som började bäst, men trots bland annat ett ribbskott från Maxi Rodriguez i den 35:e minuten slutade den första halvleken mållös.

Det var i stället tidigt i den andra halvleken som det första målet skulle göras.

Glen Johnsons helt missriktade skott blev till en väldigt bra passning till lagkaptenen Steven Gerrard. Mittfältaren tackade för den oavsiktliga passen genom att snyggt placera bollen innanför målvaktens bortre stolpe.

Repliken kom dock endast några minuter därpå.

James McFadden hittade fram till en helt fristående Liam Ridgewell med ett inlägg från högerkanten, som i sin tur endast behövde styra in kvitteringen.

Piggt inhopp av den återvändande Aquilani

Bortatränaren Rafael Benitez bytte överraskande ut målkungen Fernando Torres med dryga timmen spelad och ersatte spanjoren med den franske anfallaren David N'Gog - en ersättare som mot matchens slut hade ett riktigt bra läge att bli matchhjälte. Men det stenhårda avslutet svepte precis utanför målet.

Med mindre än tio minuter kvar att spela av ordinarie matchtid fick italienaren Alberto Aquilani göra comeback. Den skadebenägne mittfältaren stod för ett piggt inhopp och hade en ledande roll i Liverpools sista försök att forcera in 2-1-målet.

Rodriguez fick i de slutminuterna ytterligare ett bra läge att näta - men misslyckades.

Det blev inga fler mål och matchen slutade därmed 1-1. Liverpool kan i och med poängförlusten tappa mark i jakten på Champions League-platsen, då både femteplacerade Tottenham och fyran Manchester City har en match mindre spelad än det för tillfället sjätteplacerade Liverpool.