1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Benitez: "Vi kan nå fjärdeplatsen"

Ingen tror väl på allvar att Liverpool ska kunna knipa fjärdeplatsen i Premier League? Men Rafael Benitez vägrar ge upp. ”Nu måste vi vinna de fem sista matcherna”, säger Liverpools tränare.


Liverpool. Besvikelsen Liverpool fick bara 1-1 mot Birmingham på St Andrews, detta i en match där lagkaptenen Steven Gerrard gav gästerna ledningen innan Liam Ridgewell kvitterade. Nu ser det väldigt tungt ut att nå den åtråvärda fjärdeplatsen som för tillfället innehas av Manchester City.

Klubbens tränare, Rafael Benitez, vägrar dock att ge upp trots att man har fyra pinnar upp till City och en match mer spelad.

- Är det svårt att nå fjärdeplatsen nu? Ja, det är sant men vi måste fortsätta att kämpa och det finns fortfarande många poäng att spela om. Nu måste vi vinna de fem sista matcherna, vi hade egentligen utrymme för några feltramp innan. Nu har vi ännu mindre marginaler, men sådan är fotbollen, säger ”Rafa” Benitez.

- Det beror också på hur det går för de andra lagen men vi måste tro att vi kan vinna alla våra matcher och vi måste tro att de andra lagen kommer att förlora.

Benitez överraskade annars många när han bytte ut Fernando Torres under gårdagens match. Efteråt satt den spanske anfallsstjärnan med en kylpåse över knäet. Men skadad, det var han inte.

- Nej, han var trött. Isen var bara för att skydda hans knä. Han var jättetrött, precis som andra spelare som spelade i torsdags.

Mellan fjärdeplacerade City (59 poäng) och Liverpool (55) återfinns Tottenham tack vare sina 58 poäng. Även "Spurs" har än match mindre spelad än Liverpool.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!