1 av 2
- Foto: SCANPIX/AP
2 av 2
- Foto: SCANPIX/AP

Neville: "United mer än bara Rooney"

Manchester Uniteds lagkapten Gary Neville börjar tröttna på alla skriverier kring den för tillfället skadade Wayne Rooney. ”Alla lag har skador, det är ingen skillnad för oss. Vi får helt enkelt göra vårt bästa av situationen”, säger Neville.


Manchester. Stjärnorna i Manchester United kan inte hålla på och gråta över den skadade skyttekungen Wayne Rooney. Istället bör man fokusera på de som är friska, menar lagkaptenen Gary Neville.

- Det hjälper inte oss att vänta på en spelare att komma tillbaka om två eller tre veckor med bara fyra eller fem veckor kvar på säsongen, för då kan allt vara kört, säger veteranen Neville.

- Wayne har varit mycket nyttig för oss så det är tungt att förlora honom. Vi vill aldrig förlora några spelare av hans kaliber, speciellt inte vid den här tiden på säsongen. Men om ens framgångar bara hänger på en enda spelare blir man inte framgångsrik eftersom spelaren i fråga kan skada sig, bli avstängd eller förlora formen.

Gary Neville menar att de spelare som spelar roll är de som spelar. Man kan inte fokusera på att en enskild spelare är borta.

- Chelsea saknar Ashley Cole och Michael Essien, Arsenal får klara sig utan Cesc Fabregas och andra spelare, så alla lag har skador och det är ingen skillnad för oss. Vi får helt enkelt göra vårt bästa av situationen.

På onsdag tar Man United emot Bayern München i kvartsinfalen av Champions League. United ska vända 1-2 från mötet i Tyskland.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!