- Foto: Bildbyrån

"Seb" Larsson petad - kan lämna Birmingham

Sebastian Larsson gjorde succé för ett par månader sedan men nu har svensken fått vänja sig vid en plats på bänken.- Jag har inte fått en enda förklaring, säger Larsson.


BIRMINGHAM. Hösten var succéartad för Sebastian Larsson, som gjorde en hel del mål och dessutom blev uttagen i veckans lag. Som grädden på moset listades han också som en av Premier Leagues 50 största stjärnor.

Men under den senaste månaden har "Seb" fått infinna sig i att stå utanför startelvan. Inte heller har han fått någon förklaring av tränaren Alex McLeish.

- Klart jag är förvånad. Jag har inte fått en enda förklaring. Det känns inte bra att gå från att ha varit ordinarie i fyra års tid till att inte vara intressant längre, säger Larsson till FotbollDirekt.se.

Senaste gången svensken fick en startplats i Premier League var den 27 februari och i hela fem raka matcher i ligan har han fått sitta på bänken. Att Larsson därmed söker en väg bort från klubben är inget oväntat.

- Vi jobbar ju i alla fall inte stenhårt på Birmingham, kan jag säga. Men hur intresset är i från andra klubbar kan jag inte gå in på.

Agenten: "Helt oacceptabelt"

Det är inte bara landslagsmittfältaren som är irriterad och besviken över petningen, utan även agenten Per Jonsson visar sitt missnöje.

- Det pågår inga förhandlingar och Birmingham har inte lämnat någon förklaring. Det är otroligt märkligt och helt oacceptabelt, inte minst som Birmingham bara tagit tre av 15 poäng när Sebastian inte fått spela, säger Jonsson.

Sebastian Larsson har dock försökt ta saken i egna händer, men McLeish var inte speciellt intresserad av ett ge svensken en förklaring som heter duga.

- Klart jag har frågat honom (McLeish) men bara fått höra att jag borde ha tålamod. Och det är klart att jag kan sitta på bänken i någon enstaka match men det här är något annat, förklarar 24-åringen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.