"Seb" Larsson petad - kan lämna Birmingham

- 05/04/2010, 15:19 -

Bildbyrån

Sebastian Larsson gjorde succé för ett par månader sedan men nu har svensken fått vänja sig vid en plats på bänken.- Jag har inte fått en enda förklaring, säger Larsson.

BIRMINGHAM. Hösten var succéartad för Sebastian Larsson, som gjorde en hel del mål och dessutom blev uttagen i veckans lag. Som grädden på moset listades han också som en av Premier Leagues 50 största stjärnor.

Men under den senaste månaden har "Seb" fått infinna sig i att stå utanför startelvan. Inte heller har han fått någon förklaring av tränaren Alex McLeish.

- Klart jag är förvånad. Jag har inte fått en enda förklaring. Det känns inte bra att gå från att ha varit ordinarie i fyra års tid till att inte vara intressant längre, säger Larsson till FotbollDirekt.se.

Senaste gången svensken fick en startplats i Premier League var den 27 februari och i hela fem raka matcher i ligan har han fått sitta på bänken. Att Larsson därmed söker en väg bort från klubben är inget oväntat.

- Vi jobbar ju i alla fall inte stenhårt på Birmingham, kan jag säga. Men hur intresset är i från andra klubbar kan jag inte gå in på.

Agenten: "Helt oacceptabelt"

Det är inte bara landslagsmittfältaren som är irriterad och besviken över petningen, utan även agenten Per Jonsson visar sitt missnöje.

- Det pågår inga förhandlingar och Birmingham har inte lämnat någon förklaring. Det är otroligt märkligt och helt oacceptabelt, inte minst som Birmingham bara tagit tre av 15 poäng när Sebastian inte fått spela, säger Jonsson.

Sebastian Larsson har dock försökt ta saken i egna händer, men McLeish var inte speciellt intresserad av ett ge svensken en förklaring som heter duga.

- Klart jag har frågat honom (McLeish) men bara fått höra att jag borde ha tålamod. Och det är klart att jag kan sitta på bänken i någon enstaka match men det här är något annat, förklarar 24-åringen.