1 av 5
- Foto: SCANPIX/AP
2 av 5
- Foto: Scanpix/AP
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix/AP
5 av 5
- Foto: Scanpix

Stjärnfall till kvällens fest

I kväll tar Barcelona emot Arsenal. Ett stjärnspäckat möte, men inte riktigt som väntat. Spelare som Carles Puyol, Zlatan Ibrahimovic, William Gallas, Andrej Arsjavin och Cesc Fabregas saknas. ”Vi måste ändra några saker”, säger Arséne Wenger.


Barcelona dominerade kvartsfinalen mot Arsenal totalt, i alla fall i den första halvleken. 2-0 hade man efter två magiska mål av Zlatan Ibrahimovic, men Arsenal kom ikapp på hemmaplan och hämtade upp till 2-2 efter ett sent straffmål.

Till Champions League-returen i kväll ses Barcelona som storfavorit, men samtidigt saknas många spelare. Bland dem några av storstjärnorna.

Barcelona får klara sig utan avstängda Carles Puyol och Gerard Piqué samt skadade Zlatan Ibrahimovic. Dessutom testas Andrés Iniesta och Yaya Touré sent.

Arsenal har det också tufft på grund av en diger skadelista. Det handlar om Alex Song, William Gallas, Andrej Arsjavin, Cesc Fabregas och Robin van Persie. I dag rapporteras också Tomas Rosicky vara tveksam till spel på grund av en skada som han fick mot Wolverhampton senast.

Enligt ”Gunners” manager Arséne Wenger är dagens Barcelona det bästa lag han har mött. Ändå tror fransmannen att man kan göra stordåd på Camp Nou, även utan en lirare som den unge lagkaptenen Fabregas.

- De har det bästa lag jag någonsin sett och det bästa lag jag någonsin mött. De spelar med ett högre tempo och jag tror aldrig att några dominerat oss så på vår hemmaplan, säger Wenger.

- Speciellt Cesc är inte van vid det, han är van vid att ha mycket boll. Jag tror att de fick ett psykologiskt övertag när vi är så vana att ha bollinnehav, sedan hade vi helt plötsligt inte det. Det märktes mer på spelarna än vad det borde ha gjort.

Nu kommer det att bli lite ändring menar Wenger. Förmodligen syftar han då på spelarnas inställning.

- Jag tror att vi måste göra några saker annorlunda på tisdagen för att försäkra oss om att det inte händer igen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!