Söndag 14 Aug
Stockholm

Ratar England för Lagerbäcks Nigeria

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Manchester Citys Nedum Onuoha är stjärna i Englands U21-landslag. Men nu är han beredd att skifta till Nigera om han får chansen i VM-slutspelet i sommar. ”Spelar jag resterande matcher med City kanske jag får chansen för Nigeria”, säger försvararen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Försvararen Nedum Onuoha föddes i Nigera men flyttade som sjuåring till England. Han har tillhört Manchester City hela sin karriär och har gjort dryga 20 matcher för Englands U21-landslag, senast när man i somras nådde EM-finalen.

Men nu är den 23-årige Onuocha beredd att skifta nation inför VM-slutspelet i Sydafrika i sommar. Han hoppas få chansen av Nigerias svenske förbundskapten Lars Lagerbäck.

- Jag skulle vilja spela i de resterande sex matcherna för City. Om jag får det finns kanske chansen att jag får spela för Nigeria. Men om jag inte får spela regelbundet så väntar jag mig inte några samtal från någon eftersom det inte vore rätt, säger han till Daily Mail.

- Alla vill spela i VM, men saker och ting måste gå rätt till och man måste bli utvald. Många pratar om det som ett val, men jag har aldrig blivit uppkallad.

Onuocha ser dock ut att få sin röst hörd. För enligt Lagerbäcks nigerianske agent Emeka Enechi finns försvararen med på en lista över spelare i Europa som är aktuella för truppen.

- Han har berättat för honom hur gärna han skulle vilja ha honom i VM, speciellt som många fans fördömt lagets försvar under det senaste Afrikanska mästerskapet, säger Enechi.

Tack vare att Onuoha inte representerat Englands A-landslag kan han istället komma att få spela med Nigeria, annars hade det varit kört.

Redan 2007 kallades han in till Nigerias landslag men valde då att tacka nej med motivationen att han ville representera England i framtiden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.