3 av 5
4 av 5
5 av 5

Sanslös Messi fyramålsskytt – Arsenal ute

Arsenal chockade Camp Nou. Men Barcelona – och Leo Messi – vände på steken. Med otroliga fyra mål såg argentinaren till att katalanerna vann med 4-1, totalt 6-3.

BARCELONA. Returmötet mellan Barcleona och Arsenal blev explosionartat. Efter 18 minuter chockade Nicklas Bendtner Camp Nou när han satte 1-0 efter att han tagit hand om sin egen retur.

Hemmalaget replikerade dock snabbt. Leo Messi tråcklade sig igenom bortförsvaret och avlossade vänsterbössan – rakt i Manuel Almunias vänstra kryss.

Men det var bara början på argentinarens helt osannolika afton.

I den 37:e minuten slog han till igen. Efter att bollen studsat oturligt för Arsenal hitttade Pedro 22-åringen, som tog emot snyggt, gick runt sin back och satte 2-1.

Men den galne Messi var inte klar med sitt målskytte i den första halvleken. Tre minuter före halvtidsvilan kom han helt ren med Almunia – och chippade bollen över spanjoren, 3-1.

Den andra halvleken såg ut att bli mållös. Då dök han upp igen. Världens bästa fotbollsspelare.

I den 88:e minuten dribblade Messi sig igenom gästernas försvar, sköt på en täckande försvarare, plockade upp returen och bombade bollen mellan benen på bortakeepern. 4-1 och Arsenal är ute.

Barcelona får nu möta Inter i semifinalen.

/
/
/
/

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.