1 av 4
- Foto: Bildbyrån
2 av 4
- Foto: Scanpix/AP
3 av 4
- Foto: Scanpix/AP
4 av 4
- Foto: Bildbyrån

Xavi i siffror – överglänste Arsenals mittfält

Barcelona hade inga större problem mot Arsenal i går. Leo Messi må ha stått för målen, men på mittfältet dominerade Xavi med sina 105 lyckade passningar. Mer än hela Arsenals mittfält tillsammans.


Barcelona besegrade Arsenal med 4-1 under gårdagen sedan Lionel Messi, 22, stått för samtliga fullträffar för katalanerna. Men Messi var inte ensam nyckeln till framgång – på mittfältet har man även Xavi, 30.

Xavi stod för 105 lyckade passningar, det är mer än hela Arsenals mittfält tillsammans. Närmast i Arsenal var den 22-årige högermittfältaren Denilson med 22 lyckade passar.

Barcelona hade för övrigt 14-6 i skott, varav 8-2 på mål, och ett bollinnehav på hela 68 procent på Estadio Cap Nou.

Arsenals tröstmål gjordes för övrigt av den danske landslagsmannen Nicklas Bendtner, 22, om någon skulle ha missat det.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.