Tisdag 7 Dec
Stockholm

Messi: "Jag är inte bättre än Maradona"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Leo Messi hyllas av en hel fotbollsvärld efter den makalösa uppvisningen mot Arsenal, men enligt huvudpersonen själv är han inte bättre än Diego Maradona. "Jag kan inte jämföras med honom", säger Messi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BARCELONA. I kvartsfinalen av Champions League mellan Barcelona och Arsenal fanns det bara en spelare på plan och alla vet vid det här laget vem det rör sig om. Leo Messi stod för fyra magiska mål och efteråt hyllades han av fotbollsmedia som den bästa fotbollsspelaren genom tiderna.

Fast den ödmjuke argentinaren behåller fötterna på jorden och menar att han aldrig kan komma att jämföras med Diego Maradona.

- Jag har alltid sagt att det kommer jag aldrig bli (bättre än Maradona), jag kommer aldrig kunna jämföras med honom, säger Messi till Viasat efter matchen och fortsätter:

- Men jag gör mitt absolut bästa och försöker skapa min egen historia. Ta mina egna titlar både med Barcelona och argentinska landslaget.

Laget högsta prioritet för Messi

Trots att Leo Messi gjort sanslösa 39 mål på 42 matcher under säsongen och dessutom gjort nästintill hälften av Barcelonas alla mål i Champions League, handlar det inte om någon enmansshow enligt 22-åringen.

- Det viktigaste är att laget fortsätter att vinna. Jag hoppas att vi kan fortsätta så här, men vi måste arbeta hårt, säger Messi blygsamt till TVE.

- Det är långt kvar i Champions League och även i La Liga. Nu väntar en väldigt viktig match (El Clásico).

Superstjärnan passade på att dela med sig av glädjen till supportrarna under matchen, vilket han också gjorde efteråt.

- Jag är väldigt lycklig. Jag har alltid behandlats bra av fansen. Vi visste att vi var tvungna att spela en sådan här match för dem. Vi började dåligt men avslutade på ett spektakulärt sätt, förklarar han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela