1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

"Det kvittar om Rooney spelar eller inte"

Manchester United får klara sig utan anfallsstjärnan Wayne Rooney när Bayern München gästar Old Trafford på onsdagskvällen. Men enligt Mark Van Bommel spelar det ingen roll.


MANCHESTER. När Manchester United gör entré på Old Trafford på onsdagskvällen gör man det utan världsstjärnan Wayne Rooney. Engelsmannen skadade sig mot Bayern München på Allianz Arena och har sedan dess gått en omöjlig kamp mot klockan för att hinna bli frisk.

Rooney har svarat för hela 35 mål under säsongen, varav fem i Champions League, men ska man tro Bayerns dynamiske mittfältare Mark Van Bommel har det ingen betydelse att han inte spelar.

- Manchester United är inte enbart Wayne Rooney. Visst, han har gjort massor med mål den här säsongen, men de har en fantastisk trupp och vem dem än ställer på planen är ett hot, säger Van Bommel till Uefa:s officiella hemsida.

- Vi kommer att göra vårt bästa. Det spelar ingen roll för oss om Rooney spelar eller inte, förklarar holländaren.

"Väldigt svår utmaning"

Bayern München har en knapp fördel inför returmötet på Old Trafford, men de som följt Manchester United vet att dem är ytterst svårslagna i sin hemmaborg. Faktum är att de regerande Premier League-mästarna endast förlorat två hemmamatcher i ligan den här säsongen.

Mark Van Bommel verkar ha koll på det tuffa läget och förklarar att Bayern-spelarna måste tro på sig själva för att lyckas.

- Det viktigaste är att vi tror på oss själva och spelar vårt spel. Vi anser att vi har en bra chans det här året och vi vill gå så långt som möjligt, men vi vet om att vi står inför en väldigt svår utmaning, säger Van Bommel.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!