Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alonso: "Vi kan besegra Barça"

- 07/04/2010, 15:57 -

Scanpix

Defensive mittfältaren Xabi Alonso tror på sitt Real Madrid i supermatchen mot Barcelona, men han medger att det kommer bli grymt svårt.- Ett fantastiskt Barcelona kommer på besök, säger spanjoren.

MADRID. I går kväll smällde det - fyra gånger om - på Camp Nou. Och samtliga gånger var det Leo Messi som fick publiken att tappa hakan. Om bara tre dagar kommer argentinaren och hans Barcelona till Madrid för att försvara klubbens färger.

Men nu får de motstånd i form av ett taggat och hungrigt miljardbygge med Cristiano Ronaldo i spetsen. Mittfältsstrategen Xabi Alonso både tror och hoppas på att Real kan få stopp på Messi och kompani.

- Ett fantastiskt Barcelona kommer på besök, men vi är också i väldigt bra form. Jag anser att vi har spelarna för att stoppa dem och om jag vore en försvarare, skulle jag vara orolig för Gonzalo Higuín och Cristiano Ronaldo, säger Alonso till Marca.

Även om Real Madrid bara har seger i sikte inför El Clásico, menar Alonso att Barcelona har varit det bästa laget i två decennium.

- Barcelona är det bästa laget över de senaste 20 åren, både vad gäller prestationer och på sättet dem har spelat, förklarar spanjoren.