- Foto: Scanpix

Alonso: "Vi kan besegra Barça"

Defensive mittfältaren Xabi Alonso tror på sitt Real Madrid i supermatchen mot Barcelona, men han medger att det kommer bli grymt svårt.- Ett fantastiskt Barcelona kommer på besök, säger spanjoren.


MADRID. I går kväll smällde det - fyra gånger om - på Camp Nou. Och samtliga gånger var det Leo Messi som fick publiken att tappa hakan. Om bara tre dagar kommer argentinaren och hans Barcelona till Madrid för att försvara klubbens färger.

Men nu får de motstånd i form av ett taggat och hungrigt miljardbygge med Cristiano Ronaldo i spetsen. Mittfältsstrategen Xabi Alonso både tror och hoppas på att Real kan få stopp på Messi och kompani.

- Ett fantastiskt Barcelona kommer på besök, men vi är också i väldigt bra form. Jag anser att vi har spelarna för att stoppa dem och om jag vore en försvarare, skulle jag vara orolig för Gonzalo Higuín och Cristiano Ronaldo, säger Alonso till Marca.

Även om Real Madrid bara har seger i sikte inför El Clásico, menar Alonso att Barcelona har varit det bästa laget i två decennium.

- Barcelona är det bästa laget över de senaste 20 åren, både vad gäller prestationer och på sättet dem har spelat, förklarar spanjoren.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.