Söndag 28 Nov
Stockholm

"Oansvarigt att kalla Messi för den bäste"

Lionel Messi är inte historiens bäste spelare, säger Emilio Butragueño.
1 av 2
Lionel Messi är inte historiens bäste spelare, säger Emilio Butragueño. Foto: SCANPIX/AP
Istället menar Real Madrid-legendaren att den lille argentinaren har fortfarande mycket kvar att bevisa.
2 av 2
Istället menar Real Madrid-legendaren att den lille argentinaren har fortfarande mycket kvar att bevisa. Foto: SCANPIX/AP

Lionel Messi är väldigt bra, men inte lika bra som varken Maradona eller Pelé, menar Real Madrid-legendaren Emilio Butragueño.- Det är oansvarigt att kalla honom för historiens bäste, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MADRID. Barcelonas Lionel Messi har hyllats upp till skyarna den senaste tiden och klassas av många som historiens allra bäste fotbollsspelare.

Men Real Madrid-legendaren Emilio Butragueño håller inte med. Istället menar han att den lille argentinaren fortfarande har mycket mark att hämta in för att komma upp till bland annat Diego Maradonas nivå.

- Det är oansvarigt att kalla Messi för historiens bäste redan nu. Speciellt med tanke på att han fortfarande har åtta eller nio kvar av sin karriär, säger "El Buitre" enligt Marca.

"Som en tecknad figur"

Den förre målkungen blundar dock inte för fakta och håller med om att Messi är en otrolig spelare.

- Det går nästan inte att stoppa honom. Han har så mycket i sig och en sådan fantastisk syn på spelet, säger Butragueño, och fortsätter:

- Han driver bollen så otroligt bra, så att det faktiskt ser ut som att han har bollen fastklistrad vid fötterna. Ungefär som på tecknat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela