6 av 8
7 av 8
8 av 8

Här kan Messi ha avgjort ligan

Ett magiskt Leo Messi-mål och ett distinkt avslut från Pedro sänkte Real Madrid med 0-2 i El Clásico på Santiago Bernabeu.

På förhand snackades El Clásico upp som århundradets match, men supermötet mellan Real Madrid och Barcelona lämnade mycket att önska. Ett riktigt ställningskrig utan finesser och vackert spel inledde första halvlek, men till slut lyckades Barcelona få någorlunda kontroll över matchen.

Det knappa övertaget gav också utdelning när Leo Messi passade fram Xavi, som inväntade argentinarens löpning in i Reals straffområde. Lyftet till Messi kom också och den 22-årige superstjärnan tog ner bollen med bröstet och i samma rörelse vände han bort Albiol. Därefter sköt Messi på halvvolley in 0-1 till Barcelona med högerfoten.

Messi, som för övrigt var anonym i matchen, hade slagit till med sitt 27:e ligamål för säsongen och såg till att Barca var i pole position inför andra halvlek. Under de resterande 45 minuterna kom hemmalaget till en hel del chanser, men Victor Valdés svarade för den ena räddningen efter den andra. I stället var det Barcelona som gjorde sitt andra mål för kvällen.

Xavi stod för ännu en delikat passning i djupet och med ett fint ryck kom Pedro fri med Iker Casillas. Den talangfulle anfallaren placerade vackert in 0-2.

Real reste sig aldrig, men skapade trots det en extremt farlig chans när Rafael Van der Vaart fick ett friläge. Holländaren brände dock jätteläget och Barcelona kunde andas ut. I slutskedet av matchen fick inbytte Raúl bollen i mål men det var sedan tidigare avblåst för hands på Karim Benzema.

Matchen slutade därmed 0-2 och Barcelona har kopplat ett rejält grepp om La Liga-titeln med sju omgångar kvar att spela.