Torsdag 2 Dec
Stockholm

"Nye Ronaldinho" vill till United

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Shaktar Donesk knep Douglas Costa framför näsan på Manchester United. Men den "nye Ronaldinho" vill gärna till den engelska klubben.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I januari ville Manchester United testa Douglas Costa, då i Gremio. Men ukrainska Shaktar Donesk kom med ett konkret bud till brasilianarna och köpte loss den offensive mittfältaren.

- Om jag har chansen så skulle jag vilja spela för United. Jag vet definitivt att United faxade till min klubb Gremio med förfrågan om att släppa mig till dem för en provträning, säger 19-åringen enligt tidningen News of the World.

- Styrelsen i Gremio tackade nej och sa att jag redan kunde spela på toppnivå. De ville att United skulle värva mig utan provspel. De var inte redo, medan Shaktar skrev ett kontrakt med mig på Gremios villkor.

Douglas Costa har kallats för den ”nye Ronaldinho” efter världsstjärnan som också spelade för Gremio tidigt i sin karriär. Costa kan spela i mitten och till vänster och han spelade med det brasilianska U20-landslag som nådde finalen i VM i Egypten senast.

Costa slog igenom i Gremio 2009 då han gjorde 24 matcher och ett mål för den brasilianska klubben. I Shaktar har det blivit två mål på åtta matcher. Tidigare har hans agent påstått ha varit i kontakt med just United.

Tio minuters uppvisning av jättetalangen:

Kommentera
Kopiera länk
Dela