Söndag 28 Nov
Stockholm

Milans guldhopp snart ute - Roma ny serieledare

1 av 2
2 av 2

Milan lyckades endast få med sig en poäng från hemmamötet med Catania och nu är gulddrömmen långt borta för "Rossoneris" del.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MILANO. På förhand väntades en lätt match för titelaspiranten Milan hemma mot 13:e-placerade Catania. Det började dock bäst för bortalaget. Förre Barcelona-spelaren Maxi López löpte perfekt igenom Milanförsvararet och rullade via stolpen in ledningsmålet för Catania.

Med tre minuter kvar av första halvlek var det dags igen. López tog emot bollen vid utkanten av straffområdet och fick all tid i världen på sig att pricka Adrián Ricchiutis panna och det var 0-2.

I andra halvek kom Milan ut som ett nytt lag och redan efter tre minuter reducerade Marco Borriello på nick. Hemmalaget fortsatte att trycka på och när Borriello återigen hittade målet med fem miunter kvar att spela väcktes hoppet på San Siro.

Men Milan mäktade inte med ett avgörande och fick därmed bara med sig en poäng.

Roma upp i serieledning

Bättre gick det däremot för huvudstadslaget Roma som tog en ny seger, den här gången över Atalanta. Roma vann med 2-1 efter mål av Mirko Vucinic och Marco Cassetti. Rutinerade anfallaren Simone Tiribocchi stod för Atalantas tröstmål.

I och med vinsten gick Roma upp i serieledning, en poäng före Inter. Det återstår fem omgångar av Serie A.

Kommentera
Kopiera länk
Dela