Årets snyggaste självmål sänkte Valencia

Valencia hade precis fått kontakt i matchen mot Mallorca. Men då sänkte Manuel Fernandes sitt Valencia med en stenhård halvvolley - i eget mål.

MALLORCA. Tredjeplacerade Valencia var ute efter tre viktiga poäng borta mot Mallorca på Ono Estadi. Men ölaget, som har ett fantastiskt hemmafacit med bara två förluster under säsongen, inledde på bästa sätt.

Redan i den sjunde minuten rasslade det till i Valencias mål. Gonzalo Castros tilläts driva bollen framåt på offensiv planhalva och plötsligt skickade han i väg en kanon som César Sánchez i bortamålet inte orkade hålla emot.

Och bara kvarten senare ökade Mallorca på sin ledning genom Pierre Webó, som med en utsökt språngnick chockade Valencia-försvaret. Hemmalaget hade bud på mer, men resultatet 2-0 stod sig till halvtid.

Tränaren Unai Emery hade inför matchen kontroversiellt placerat både David Villa och David Silva på bänken, och inte heller fanns någon av dem på planen när andra halvek drog igång.

Men Valencia lyckades trots det reducera genom Jordi Alba och en kvittering var inte långt borta. Då passade mittbacken Manuel Fernandes på att sänka sitt eget lag med ett självmål.

Mallorca kontrade och Aduriz slog ett lågt fint inlägg som var på väg mot Webó. Plötsligt kom Fernandes farande och skickade glidtacklandes upp bollen i nättaket bakom en chockad Sánchez i Valencia-målet.

Visserligen reducerade bortalaget med fyra minuter kvar att spela genom Pablo Hernandez, men det räckte inte. Mallorca tog därmed sin 13:e hemmaseger för säsongen och hakar på i toppen av La Liga.