Derby slog United

- 08/01/2009, 06:59 -

Kris Commons hjälte när Man United förlorade i Ligacupsemin.

Championshiplaget Derby County spelade sin största match sedan 1976 när de i går kväll skrällvann över Manchester United med 1-0 i den första av två semifinaler i Ligacupen.

Stor matchvinnare blev Kris Commons som i mitten av den första halvleken satte bollen efter ett skott från 25 meters håll bakom Uniteds reservmålvakt Tomasz Kuszczak, som ersatte en vilande Edvin van der Sar.

Det var inte bara i målet som United hade reserver, mer än halva startelvan var b-betonad, även om exempelvis Scholes, Vidic, Nani och Tévez trots allt spelade från start, och såväl Cristiano Ronaldo som Wayne Rooney byttes in under andra halvlek. Men förgäves. Man United gjorde ingen bra match mot ett supertaggat Derby under ny ledning ifrån läktaren Nigel Clough, son till gamle legenden Brian Clough.

Unitedmanagern Sir Alex Ferguson var storsint efter förlusten.

– Det positiva vi tar med oss från matchen är faktumet att vi bara förlorade med 1-0, säger Ferguson till Sky Sports, och fortsätter:

– Det var ett fantastiskt resultat med tanke på hur vi spelade. Jag tycker vi ska vara glada. Vi hade kunnat förlora mycket större, säger Ferguson till Sky.

Men segern på Pride Park betyder långtifrån att Derby är klara för avancemang ännu. Det krävs en nästintill lika stark insats borta på mäktiga Old Trafford om knappt fjorton dagar för att den riktiga skrällen ska vara ett faktum.

Skrivet av: