- Foto: Scanpix

Här hånas Mourinho i italiensk Kalle Anka-serie

Efter att Inter tappat ledningen i Serie A till Roma är italiensk media inte nådig. Nu hånas José Mourinho till och med i en Kalla Anka-serie.


MILANO. Det är minst sagt inte lätt att bli hyllad i Italien. José Mourinho tog hem Serie A-titeln under sin första säsong och i år har stjärntränaren fört Inter ända fram till semifinal i Champions League.

Inter har under stora delar av säsongen också briljerat i ligan, men när Roma under helgen tog över serieledningen började de italienska tidningarna att håna Mourinho.

Värst var utnämningen till superskurk i en Kalla Anka-serie. I serien spelar just Kalle och hans kusin Knase ett fotbollsspel i 3D och plötsligt hamnar de båda kompisarna mitt i spel efter att ha sugits in genom tv:n.

Det dröjer inte länge innan de får syn på "Grande Mou", det vill säga Mourinho, som definitivt är herren på täppan inne på planen. I spelet styr han sitt lag med järnhand och vid flertalet gånger passar han på att läxa upp Kalle och Knase.

Mourinho förolämpas ännu en gång när hans karaktär "Grande Mou" utan förvarning skriker till de båda seriefigurerna:

- Er fotboll är en förolämpning mot min estetiska känsla, utbrister han.

Det är ännu oklart om José Mourinho har hunnit upptäcka hånet eller om han helt enkelt inte bryr sig. Klart är i alla fall att du kan se serien i klippet nedan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!