- Foto: Scanpix

Ligan kan avgöras - då är Rooney tillbaka

Publicerades: 14 Apr 2010, 12:19, Uppdaterades: 14 Apr 2010, 13:54

Derbyt på lördag mot Manchester City är en riktig ödesmatch för Manchester United. Men lagom till det stekheta derbyt väntas Wayne Rooney vara tillbaka från sin skada.


MANCHESTER. För två veckor sedan åkte Manchester Uniteds anfallsstjäna Wayne Rooney på en ligamentskada i bortamötet med Bayern München i Champions League.

Det ryktades länge om att engelsmannen skulle bli borta i flera veckor, men förvånansvärt nog gjorde Rooney blixtcomeback redan veckan efter i returmatchen mot Bayern.

Visserligen blev det ingen lyckad kväll för varken 24-åringen eller United. Manchester-klubben åkte ut ur den anrika turneringen, samtidigt som Rooney återigen fick känningar på grund av sin skada.

Men nu verkar Rooney, som gjort 35 mål under säsongen, vara i matchduglig form. Daily Mirror skriver i dag att engelsmannen fått ett speciellt träningsprogram att följa och nyligen förklarade han för Sir Alex Ferguson att kände sig redo inför lördagens derby mot Manchester City.

Matchen är utan tvekan extremt betydelsefull för Manchester United. Det är vinna eller försvinna för klubbens del och skulle man åka på en förlust ska det oerhört mycket till för att både Chelsea eller Arsenal ska tappa i toppen.

/
/
/
/
Relaterat
Tevez hyllar Rooney - ratar Ronaldo
Carlos Tevez lämnade Manchester United för Manchester City, men argentinaren har inte glömt hur imponerad han blev av Wayne Rooney.- Rooney är bäst i världen, säger Tevez.
Ferguson: "Titeln glider ifrån oss"
Efter det blytunga poängtappet borta mot Blackburn erkänner Sir Alex Ferguson att titeln är på väg att glida ur händerna på Manchester United.- Chelsea har ett stort försprång, säger han.
Rooney skadad – igen
Manchester United får klara sig utan Wayne Rooney mot Blackburn på söndag. Superstjärnan dras fortfarande med fotskadan.
Robbens drömmål sänkte United
Bayern München vände 3-0-underläge till 3-2 efter ett drömmål av Arjen Robben. Tyskarna gick vidare på fler gjorda bortamål.– Det är ett exceptionellt mål, det är en enorm träff av Robben, säger Alex Ferguson.
Senaste nytt

New Jerseys drag öppnar för Leo Carlsson

Salmings karriärstvist – satsar på höjdhopp

2 timmar sedan
Mångkamparen Bianca Salming satsar på höjdhopp inför sommarens friidrotts-VM i augusti.

Grant om herrdominansen: "De har missat"

3 timmar sedan
Herrgolfarna fortsätter att dominera i Scandinavian Mixed. Titelförsvararen Linn Grant förstår varför. Det är inte många hål där jag har fördel av att stå längre fram, säger hon.

Elfsborgs sköna maj – spelare och tränare prisas

idag 13:12
Det går bra för Elfsborg. Det ger utdelning på flera fronter. Klubben skuggar Malmö FF i allsvenskan och Jacob Ondrejka och Jimmy Thelin får individuella utmärkelser.

Manchester City – klubben som väcker känslor

idag 13:02
Beundran, avund, till och med förakt. Manchester City väcker starka känslor. Det är upp till var och en och förhålla sig till klubben men krasst sett till det sportsliga kan det slås fast: Managern Pep Guardiola har byggt ett världslag.

Laimer byter Leipzig mot Bayern München

idag 12:56
Konrad Laimer och Emil Forsberg skiljs åt. Mittfältaren lämnar Leipzig och har skrivit på för fyra år i tyska mästarklubben Bayern München. Men snart ses de igen – i Wien.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.