- Foto: Scanpix

Ligan kan avgöras - då är Rooney tillbaka

Derbyt på lördag mot Manchester City är en riktig ödesmatch för Manchester United. Men lagom till det stekheta derbyt väntas Wayne Rooney vara tillbaka från sin skada.


MANCHESTER. För två veckor sedan åkte Manchester Uniteds anfallsstjäna Wayne Rooney på en ligamentskada i bortamötet med Bayern München i Champions League.

Det ryktades länge om att engelsmannen skulle bli borta i flera veckor, men förvånansvärt nog gjorde Rooney blixtcomeback redan veckan efter i returmatchen mot Bayern.

Visserligen blev det ingen lyckad kväll för varken 24-åringen eller United. Manchester-klubben åkte ut ur den anrika turneringen, samtidigt som Rooney återigen fick känningar på grund av sin skada.

Men nu verkar Rooney, som gjort 35 mål under säsongen, vara i matchduglig form. Daily Mirror skriver i dag att engelsmannen fått ett speciellt träningsprogram att följa och nyligen förklarade han för Sir Alex Ferguson att kände sig redo inför lördagens derby mot Manchester City.

Matchen är utan tvekan extremt betydelsefull för Manchester United. Det är vinna eller försvinna för klubbens del och skulle man åka på en förlust ska det oerhört mycket till för att både Chelsea eller Arsenal ska tappa i toppen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

1 timme sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

3 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

3 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.