1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Messi: "Cesc har Barça i blodet"

Superstjärnan Leo Messi försöker locka över Cesc Fabregas till Barcelona med ett par rejält smickrande hyllningar. "Det finns bara ett fåtal spelare som kan förbättra vårt lag, men Cesc är en av dem", säger Messi.


BARCELONA. Tack vare Leo Messis konststycken har Barcelona gått som rena rama tåget i både ligan och Champions League. Det katalanska storlaget är dessutom favoriter till att ta hem båda titlarna och det finns inte många som säger emot.

Trots att Barça är storfavoriter till varje titel tror Messi att Cesc Fabregas skulle vara ett fantastiskt nyförvärv, som skulle göra klubben ännu bättre.

- Det finns bara ett fåtal spelare som kan förbättra vårt lag, men Cesc är en av dem, säger Messi till Daily Express.

Den kvicke argentinaren fortsätter att hylla den passningsskicklige Arsenal-spelaren, som tidigare har sagt att han vill tillbaka till Barcelona någon gång i karriären.

- Cesc har Arsenal i sitt hjärta, men han har Barcelona i blodet, förklarar Messi och fortsätter:

- När vi var unga och spelade tillsammans vill man hålla i bollen och försöka göra något speciellt. Men Cesc tittade lugnt upp och slog en passning som ingen annan på planen kunde se.

"Hur ska jag kunna lämna Barça?"

Efter att ha ägnat större delen av intervjun åt att hylla sin förre lagkamrat, väljer Messi nu att beskriva den fenomenala succén med Barcelona.

- Jag har redan sagt att det här laget kan gå till historien. Det vi gjorde förra året var speciellt, men för att bli det bästa laget genom tiderna måste vi fortsätta att vinna och det tror jag vi kan, säger Messi.

- Jag tror inte att vi kommer bli ihågkomna för vad vi vann, utan hur vi vann titlarna. Jag hoppas att folk gillar att titta på oss och att man om 50 år pratar om hur vi spelade.

"Premier League? Aldrig"

De senaste säsongerna har Premier League konstant blivit utsedd till världens bästa liga. Men världens bästa spelare har ingen som helst lust att pröva lyckan i England.

- Om jag kommer spela i Premier League en dag? Jag har sagt att jag vill stanna i Barcelona under hela min karriär. Jag kommer att stanna här så länge de vill ha mig kvar, säger Leo Messi.

- Jag är skyldig Barcelona för mer än att de gav mig en chans - jag är skyldig att stanna för att de förändrade mitt liv, förklarar den 1.69 meter korte argentinaren.

Även om Messi är väldigt kort, är det inget mot hur det såg ut för bara tio år sedan. Hans pappa tvingades ta ofattbara tre jobb för att kunna betala de mediciner som Messi behövde för att kunna växa normalt.

- Barcelona erbjöd sig att betala dem (medicinerna) och flyttade mig och min familj till Spanien. Hur skulle jag någonsin kunna lämna en klubb som gjort det för mig, och varför skulle jag någonsin vilja lämna en klubb som spelar fotboll så här, undrar han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!