Det blir finkan för Calciopoli-Moggi

- 08/01/2009, 15:38 -

Juventus förre klubbdirektör, Luciano Moggi, döms till 18 månaders fängelse för korruption.

Luciano Moggi, klubbdirektör under Zlatan Ibrahimovics tid i Juventus, har nu fått sin dom för inblandningen i en del av den italienska fotbollsskandalen för ett par år sedan. Moggi döms till 18 månaders fängelse för korruption.

Den förre klubbdirektören ska ha utnyttjat sin position i Juventus för att hjälpa sonen Alessandro i dennes arbete som agent. Luciano Moggi döms för att ha hotat både spelade och tränare med repressalier om de inte skrev kontrakt med sonens agentur.

Åklagarna hade krävt sex års fängelse för Moggi, som sedan tidigare ålagts ett femårigt yrkesförbud på grund av att han bland annat med hjälp av korrupta domare ska ha gjort upp matcher i den italienska ligan. Även för den delen hotar åtal för 68-åringen.

Alessandro Moggi döms till 14 månaders fängelse för sin inblandning.

– Jag är ledsen och besviken, jag förväntade mig att bli helt frikänd, sa Alessandro Moggi efteråt.

– Jag dömdes för att ha pratat i 30 sekunder med två spelare. Jag är nöjd med det faktum att anklagelsen om organiserad brottslighet föll. Därmed bevisades det att Gea var ett företag och inte en organisation. Jag tror inte på komplotter och jag är den här processens enda offer, sa han till La Stampa.

Agenten Davide Lippi, son till förre italienske förbundskaptenen Marcello Lippi, frikändes dock tillsammans med ytterligare tre åtalade i härvan.

Skrivet av: