Stockholm

Skuldsatt Liverpool på väg att säljas

. Foto: Scanpix

Med skulder på över två miljarder svenska kronor verkar Liverpools ägare Thomas Hicks and George Gillett ha bestämt sig. Liverpool ska säljas inom en snar framtid.


Läs mer

LIVERPOOL. Under de senaste åren har hård kritik riktats mot Liverpools amerikanska ägare Tom Hicks och George Gillett. Mycket av kritiken beror på ägarnas förmåga att utlova saker som inte genomförs, bland annat en ny arena, men framför allt de enorma skulderna som växt.

Klubben rapporteras ha 2,6 miljarder kronor i skulder och nu letar Hicks och Gillett efter potentiella ägare. I samband med att beslutet togs blev dessutom Martin Broughton utsedd till ny ordförande och det är främst hos honom ansvaret kommer att ligga vad gäller försäljningen.

- Jag kommer att ansvara över denna försäljning på rätt sätt, för att främja klubben och dess supportrar, säger Broughton till Liverpools officiella hemsida.

För Hicks och Gillett väntar nu en annorlunda framtid, men de amerikanska ägarna passar på att tacka för sig.

- Att äga Liverpool de senaste tre åren har varit en givande och spännande erfarenhet för oss och våra familjer. Efter att ha sett klubben växa så här långt har vi nu beslutat oss för att sälja klubben till ägare som är beslutsamma att ta klubben till nästa nivå i tillväxt och utveckling.

Liverpool ligger just nu sexa i Premier League och lär få det svårt att nå fjärdeplatsen, som innebär kval till Champions League.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.