Juveback förutsåg invasionen i Gaza

Legrottaglie: "Jag visste redan att det skulle hända, det är en profetia från Bibeln."


I början på 2000-talet sågs Nicola Legrottaglie som en av Italiens allra mest lovande backar. 2003 köptes han av Juventus – och misslyckades helt. Legrottaglie blev utlånad, först till Bologna och sedan till Siena.

Det var under säsongen i Siena, 2005-2006, som vändningen kom. Där lärde han känna lagkamraten Thomas Guzman, som fick i honom på kristendom.

– Han visade mig Herrens Väg, tack vare honom är jag en annan person. Varje måndag träffar jag vänner för att läsa och kommentera Biblen. Vi var få i början, nu är vi nästan 70. Jag har lärt mig vikten av ödmjukhet: när du mår bra på insidan mår du även bra på utsidan. Då presterar du bättre på jobbet, säger Nicola Legrottaglie i en stor intervju med La Gazzetta dello Sport.

Nu är han tillbaka i Juventus, där han ofta håller Olof Mellberg borta från stratelvan.

Legrottaglie sällar sig till spelare som Kak, som aldrig missar en chans att tacka Herren för sina framgångar.

Eftersom han är ogift har han valt att leva i celibat i enlighet med hans tro, något han nu har gjort i tre år.

– Jag måste säga att alla mina lagkamrater respekterar mitt val utan att det är några konstigheter. Jag pratar ofta med Sissoko, även om religösa frågor.

Legrottaglies flitiga Bibelstudier gör att han inte är förvånad över Israels intåg i Gaza, även om hans resonemang kanske inte är alldeles glasklart.

– Jag visste redan att det skulle hända, det är en profetia från Bibeln. Israels folk var Guds utvalda. Men det har de inte erkänt och nu betalar de konsekvenserna av det.

Nicola Legrottaglie får även frågan om vilken anfallare han har haft svårast med.

? Utan tvekan Ibrahimovic. Han är nummer ett, han har inga rivaler. Ser man till kvalitet är han en bit före alla andra. När han har en bra dag är det nästan omöjligt att markera honom, säger Nicola Legrottaglie till La Gazzetta dello Sport.

Nicola Legrottaglie reciterar en psalm i italiensk teve:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!