Scholes såg till att United fortfarande har chansen att gå om Chelsea. - Foto: SCANPIX/AP
Paul Scholes frälste United.
Paul Scholes frälste United. - Foto: SCANPIX/AP

Här avgör Scholes Manchesterderbyt - på övertid

Ligan är inte alls avgjord. I dag vann Manchester United det svåra bortamötet mot lokalkonkurrenterna Manchester City efter att Paul Scholes avgjort i den allra sista minuten.

MANCHESTER. Båda lagen hade otroligt mycket att vinna och otroligt mycket att förlora i dagens stekheta derby mellan Manchester City och Manchester United. Ett kryss vore ett mardrömsresultat för båda lagen.

Men när klockan hade tickat fram till fulltid stod det fortfarande 0-0 och matchen såg ut att sluta mållös. Då, med endast sekunderna kvar av tilläggstiden, slog bortaspelaren och veteranen Paul Scholes till med en perfekt riktad nick och skickade in matchen enda mål. Vänsterbacken Patrice Evra stod för det perfekta inlägget.

Bara minuterna dessförinnan hade hemmalaget varit otroligt nära att ta ledningen. Men efter ett rejält flipperspel i Uniteds straffområde rensades bollen undan.

United är därmed i allra högsta grad med i jakten på ligaguldet, men ligger ändå en poäng bakom Chelsea som dessutom har en match mindre spelad.