Här skjuter Vucinic sitt Roma mot Scudetton

Lazio hade läge att avgöra Rom-derbyt, men Rigori Floccari brände en straff och i stället kunde Roma vända tack vare två mål från Mirko Vucinics högerfot.

ROM. Lazio inledde klart bäst i derbyt med Roma och gjorde 1-0 efter bara 13 minuters spel genom rutinerade anfallaren Tommaso Rocchi. Resultatet stod sig till halvtid, men under de resterande 45 minuterna blev det rejäl fart på matchen.

Ranieri sätter ner foten

Under halvtidsvilan valde Roma-tränaren Claudio Ranieri att sätta ner foten och gjorde det dessutom två gånger om. Han bytte ut storstjärnan Francesco Totti och mittfältsdirigenten Daniele De Rossi, vilka båda blivit varnade i första halvlek.

Med trotjänarna på bänken vaknade Roma till liv, men först efter två minuter in på andra halvlek då Rigori Floccari fick ett jätteläge att bli matchhjälte, men med en nonchalant slagen straffspark försvann chansen. I stället lyckades Mirko Vucinics med det som Floccari hade stora problem med.

Vucinic tvåmålsskytt

För bara fem minuter efter straffmissen var det Romas tur att få möjligheten från elva meter då Rodrigo Taddei blev kapad i straffområdet. Vucinic stegade upp och placerade iskallt in kvitteringen i målvaktens vänstra hörn.

Den 26-årige Roma-spelaren hade dock mer att ge och pangade in en frispark, som missilartat letade sig upp i nättaket. Drömmålet var ett faktum och likaså Romas drömvändning.

"Fantastiskt att vinna ett derby"

För Mirko Vucinic var naturligtvis derbysegern en av de största höjdpunkterna i karriären, men trots de två målen behåller han fötterna på jorden.

- Det är fantastiskt att vinna ett derby. Det är inte viktigt vem som gör målen, men att göra två mål som är helt avgörande är obeskrivligt, säger Vucinic till Sky Sports.

Tack vare vändningen är Roma på väg mot sin första Serie A-titel på nio år. Med fyra omgångar kvar att spela leder Roma en poäng före Milano-laget Inter.

Skandalscener efter slutsignalen

Däremot var det inte enbart glädje efter slutsignalen, eftersom ett intensivt spelarbråk påbörjades. Flertalet spelare rök ihop och längst gick Lazios Stefan Radu som skallade Roma-backen Philippe Mexes.

/
/
/
/

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.