1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Superduon slog till igen - Valencia besegrades

Publicerades: 18 Apr 2010, 22:54, Uppdaterades: 19 Apr 2010, 08:14

Real Madrid var numret för stort för Valencia på Santiago Bernabeu och efter mål från Gonzalo Higuaín och Cristiano Ronaldo är man nu endast en poäng bakom serieledarna Barcelona.


MADRID. Efter Barcelonas blytunga poängtapp under gårdagen i derbyt med Espanyol hade Real Madrid på söndagen chansen att knappa in på den katalanska storklubben.

Det var en chans man inte tänkte missa. För redan i matchens inledning satte Real högsta fart och när måltjuven Gonzalo Higuaín vände bort en försvarare och elegant satte ledningsmålet bakom César i Valencia-målet, hade man onekligen tagit kommandot.

Hemmalaget fortsatte att trycka gasen i botten, samtidigt som Valencia skapade ströchanser. I andra halvlek var det dock ytterst nära att Valencia fick in en kvittering när David Silva fick till ett kanonskott utifrån som träffade kryssribban.

Men något mål blev det inte för bortalagets del och i stället passade Cristiano Ronaldo på att förbättra sin målkvot. Tekniske vänsterbacken Marcelo fintade bort Bruno och spelade sedan fram den portugisiske superstjärnan, som enkelt kunde vinkla in avgörande 2-0.

Real Madrid vann således matchen och är nu bara en poäng bakom serieledarna Barcelona när fem omgångar återstår.

/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Erabi Hammarbys derbyhjälte efter premiärmål

igår 21:18

Dubbla världsrekord – Kipyegon slog till igen

igår 20:34
Världsrekord – igen. Faith Kipyegon, Kenya, slog sitt andra världsrekord på en vecka när hon vann 5 000 meter i Diamond League i Paris. Även Lamecha Girma, Etiopien, slog till på 3 000 meter hinder och putsade ett 19 år gammalt rekord.

Bara oavgjort för Rosengård: Parkerar bussen

igår 20:06
Rosengård jagar topplagen i damallsvenskan. 0–0 borta mot Uppsala tar inte skåningarna särskilt mycket närmare. Det känns som att de står med sin parkerade buss framför deras mål, säger Emma Jansson i Viaplay.

Inzaghi: Har en plan för att stoppa Haaland

igår 19:22
Hur stoppar man Manchester Citys Erling Braut Haaland? Inters tränare Simone Inzaghi har i alla fall en plan. Jag har förberett något, säger Inzaghi till Nettavisen inför Champions League-finalen.

Svenskarna långt från täten: "Vad händer?"

igår 18:54
De kommer från England, Tyskland, Skottland, Danmark, Sydafrika och Finland... men inte Sverige. De blågula golfhoppen lyser med sin frånvaro i toppen av Scandinavian Mixed.

Sörenstams sista show i Sverige: "Det här räcker"

igår 18:38
Var fredagens runda Annika Sörenstams sista show i Sverige? Mycket talar för det. Jag tror att det här räcker, säger golfikonen efter att ha missat kvalgränsen på Ullna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.