Måndag 25 Okt
Stockholm

Superduon slog till igen - Valencia besegrades

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Real Madrid var numret för stort för Valencia på Santiago Bernabeu och efter mål från Gonzalo Higuaín och Cristiano Ronaldo är man nu endast en poäng bakom serieledarna Barcelona.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MADRID. Efter Barcelonas blytunga poängtapp under gårdagen i derbyt med Espanyol hade Real Madrid på söndagen chansen att knappa in på den katalanska storklubben.

Det var en chans man inte tänkte missa. För redan i matchens inledning satte Real högsta fart och när måltjuven Gonzalo Higuaín vände bort en försvarare och elegant satte ledningsmålet bakom César i Valencia-målet, hade man onekligen tagit kommandot.

Hemmalaget fortsatte att trycka gasen i botten, samtidigt som Valencia skapade ströchanser. I andra halvlek var det dock ytterst nära att Valencia fick in en kvittering när David Silva fick till ett kanonskott utifrån som träffade kryssribban.

Men något mål blev det inte för bortalagets del och i stället passade Cristiano Ronaldo på att förbättra sin målkvot. Tekniske vänsterbacken Marcelo fintade bort Bruno och spelade sedan fram den portugisiske superstjärnan, som enkelt kunde vinkla in avgörande 2-0.

Real Madrid vann således matchen och är nu bara en poäng bakom serieledarna Barcelona när fem omgångar återstår.

Kommentera
Kopiera länk
Dela