1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Superduon slog till igen - Valencia besegrades

Real Madrid var numret för stort för Valencia på Santiago Bernabeu och efter mål från Gonzalo Higuaín och Cristiano Ronaldo är man nu endast en poäng bakom serieledarna Barcelona.


MADRID. Efter Barcelonas blytunga poängtapp under gårdagen i derbyt med Espanyol hade Real Madrid på söndagen chansen att knappa in på den katalanska storklubben.

Det var en chans man inte tänkte missa. För redan i matchens inledning satte Real högsta fart och när måltjuven Gonzalo Higuaín vände bort en försvarare och elegant satte ledningsmålet bakom César i Valencia-målet, hade man onekligen tagit kommandot.

Hemmalaget fortsatte att trycka gasen i botten, samtidigt som Valencia skapade ströchanser. I andra halvlek var det dock ytterst nära att Valencia fick in en kvittering när David Silva fick till ett kanonskott utifrån som träffade kryssribban.

Men något mål blev det inte för bortalagets del och i stället passade Cristiano Ronaldo på att förbättra sin målkvot. Tekniske vänsterbacken Marcelo fintade bort Bruno och spelade sedan fram den portugisiske superstjärnan, som enkelt kunde vinkla in avgörande 2-0.

Real Madrid vann således matchen och är nu bara en poäng bakom serieledarna Barcelona när fem omgångar återstår.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

1 timme sedan
Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

1 timme sedan
Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

1 timme sedan
Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.