Stockholm

Liverpools ägare säljer dyrt - trots skulderna

George Gillett och Tom Hicks säljer Liverpool.
1 av 2
George Gillett och Tom Hicks säljer Liverpool. Foto: Scanpix
Hicks hoppas på att sälja för det fyrdubbla jämfört med vad han betalade - trots de stora skulderna i klubben.
2 av 2
Hicks hoppas på att sälja för det fyrdubbla jämfört med vad han betalade - trots de stora skulderna i klubben. Foto: Scanpix

Liverpools ägare Tom Hicks och George Gillett ska sälja klubben och hoppas på det fyrdubbla jämfört med vad de betalade 2007 - trots skulderna.


Läs mer

LIVERPOOL. Premier League-klubben Liverpools två amerikanska ägare, Tom Hicks och George Gillett planerar att sälja klubben. Men Hicks kommer inte att sälja sina andelar i klubben billigt - trots de stora skulderna.

– Liverpool har varit en väldigt lyckad ekonomisk affär för mig, säger han enligt teamtalk.com.

Hicks menar att klubben har gått framåt ordentligt på det ekonomiska planet sedan amerikanerna tog över. Han kommer inte direkt att sälja billigare än tidigare - han siktar på att få det fyrdubbla jämfört med vad han betalade.

– Dyker det upp nya ägare med fräscht kapital att satsa kommer klubben att gå långt. Designen till den nya arenan är redan klar och kan stå färdig till premiären inför säsongen 2014/2015.

Den amerikanska duon betalade 218 miljoner pund för klubben när de gick in som ägare 2007. Skulderna uppskattas vara uppe i hela 237 miljoner pund.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.