George Gillett och Tom Hicks säljer Liverpool.
1 av 2
George Gillett och Tom Hicks säljer Liverpool. - Foto: Scanpix
Hicks hoppas på att sälja för det fyrdubbla jämfört med vad han betalade - trots de stora skulderna i klubben.
2 av 2
Hicks hoppas på att sälja för det fyrdubbla jämfört med vad han betalade - trots de stora skulderna i klubben. - Foto: Scanpix

Liverpools ägare säljer dyrt - trots skulderna

Liverpools ägare Tom Hicks och George Gillett ska sälja klubben och hoppas på det fyrdubbla jämfört med vad de betalade 2007 - trots skulderna.


LIVERPOOL. Premier League-klubben Liverpools två amerikanska ägare, Tom Hicks och George Gillett planerar att sälja klubben. Men Hicks kommer inte att sälja sina andelar i klubben billigt - trots de stora skulderna.

– Liverpool har varit en väldigt lyckad ekonomisk affär för mig, säger han enligt teamtalk.com.

Hicks menar att klubben har gått framåt ordentligt på det ekonomiska planet sedan amerikanerna tog över. Han kommer inte direkt att sälja billigare än tidigare - han siktar på att få det fyrdubbla jämfört med vad han betalade.

– Dyker det upp nya ägare med fräscht kapital att satsa kommer klubben att gå långt. Designen till den nya arenan är redan klar och kan stå färdig till premiären inför säsongen 2014/2015.

Den amerikanska duon betalade 218 miljoner pund för klubben när de gick in som ägare 2007. Skulderna uppskattas vara uppe i hela 237 miljoner pund.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

"Vi riskerar att mista medaljörer"

1 timme sedan
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

1 timme sedan
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

3 timmar sedan
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

3 timmar sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

3 timmar sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.