1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Scanpix

Ronaldo: "Messi är bättre än mig"

Efter Leo Messis sagolika 2010 erkänner sig Cristiano Ronaldo besegrad.- Messi var otrolig förra året och det är han detta året också, säger portugisen.


MADRID. Superstjärnorna Cristiano Ronaldo och Leo Messi har länge jämförts från topp till tå och de har dessutom turats om att ta hand om fotbollens mest prestigefyllda individuella priser.

Men under 2010 har Messi lagt in en ostoppbar växel, som inte ens Ronaldo lyckats nå hittills. Den kvicke argentinaren har på fyra månader svarat för frya hattricks och totalt gjort makalösa 40 mål under säsongen.

I en intervju med italienska La Stompa får Ronaldo frågan om Messi för tillfället är en bättre fotbollsspelare:

- Ja, förmodligen. Men ärligt talat, Barcelona spelar fantastiskt. De har vunnit dem fem eller sex senaste titlarna och leder La Liga, säger Ronaldo och fortsätter:

- Messi var otrolig förra året och det är han detta året också, men laget hjälper honom. Och nu känner han sina lagkamrater bättre.

"Kan inte klaga individuellt"

Cristiano Ronaldo menar dock att han är väldigt nöjd med sin säsong så här långt, men att Real Madrid som lag kan bättre.

- Jag anser att jag alltid spelar på toppnivå. Om Real Madrid inte vinner något, betyder det inte att jag spelar dåligt. Jag arbetar alltid hårt varje dag för att utvecklas, förklarar 25-åringen.

- Jag tror att Real Madrid kan vinna ligan. Det är mitt första år här och vi kan ge mer som en grupp, men jag kan inte klaga individuellt.

Nöjd med Pellegrini

Efter att Real Madrid sensationsartat åkt ut ur Champions League redan i åttondelsfinalen samtidigt som Barcelona ångat på i ligan, har ryktena kring tränaren Manuel Pellegrinis framtid blivit allt fler.

Bland annat sägs det att José Mourinho ligger nära till hands som efterträdare på tränarposten, men Ronaldo själv är nöjd med Pellegrinis arbete.

- Det är en fråga som alla talar om. Många namn har blivit nämnda, jag känner Mourinho väl och jag kan säga att han är en fantastisk coach, säger Ronaldo.

- Men just nu är Pellegrini min tränare och jag är glad över det.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

Världstvåans sorg – pojkvännen död

1 timme sedan
Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

1 timme sedan
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

2 timmar sedan
Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagskompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinsson.

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.