Diego Milito kan ha varit offside när han gjorde 3-1-målet.
1 av 9
Diego Milito kan ha varit offside när han gjorde 3-1-målet. - Foto: SCANPIX/AP
2 av 9
Maxwell var den som passade fram till ledningsmålet. Här kramas han om av Messi. - Foto: BILDBYRÅN
Pedro firar sitt viktiga mål.
3 av 9
Pedro firar sitt viktiga mål. - Foto: BILDBYRÅN
Messi och hans Barcelona hittade aldrig sitt spel.
4 av 9
Messi och hans Barcelona hittade aldrig sitt spel. - Foto: BILDBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic fanns med från start, men byttes ut efter en timmes spel.
5 av 9
Zlatan Ibrahimovic fanns med från start, men byttes ut efter en timmes spel. - Foto: BILDBYRÅN
Wesley Sneijder kvitterade för Inter.
6 av 9
Wesley Sneijder kvitterade för Inter. - Foto: SCANPIX/AP
Douglas Maicon vände på steken med sitt 2-1-mål.
7 av 9
Douglas Maicon vände på steken med sitt 2-1-mål. - Foto: SCANPIX/AP
José Mourinho vrålar av glädje?
8 av 9
José Mourinho vrålar av glädje? - Foto: SCANPIX/AP
Barcelona-tränaren Pep Guardiola har mycket att tänka på till returmötet.
9 av 9
Barcelona-tränaren Pep Guardiola har mycket att tänka på till returmötet. - Foto: SCANPIX/AP

Misstänkt offside-mål avgjorde stormötet

Inter vann den första semifinalen mot Barcelona och har därmed slagläge inför returen i Camp Nou.

MILANO. Det var det spanska storlaget som öppnade bäst. Katalanerna tog ledningen nitton minuter in i den första halvleken genom Pedro efter slarv från Inters försvar - ett misstag som gästerna inte var sena med att utnyttja. Maxwell hittade fram till Pedro, som i sin tur tackade för framspelningen genom att rulla in bollen vid den bortre stolpen.

Men det viktiga målet skulle kvitteras drygt tio minuter senare. Mittfältaren Wesley Sneijder bombade in 1-1 mellan Victor Valdes i Barca-målet, innan Douglas Maicon ordnade 2-1 tidigt i den andra halvleken.

Efter dryga timmen skulle nästa hemmamål komma. Sneijders nick mot mål blev istället en grym passning till argentinaren Diego Milito. Den långe anfallaren gjorde inget misstag och tryckte in bollen i mål. Han stod dock på en misstänkt offside-position, så räkna med att målet kommer att bli omdiskuterat.

Barcelona tryckte febrilt på för reduceringen och hade ett flertal bra lägen att göra 3-2. Kanske borde bortalaget ha fått straff i den 83:e minuten, då Dani Alves föll i straffområdet. Den snabbe brassen fick istället en varning för filmning.

Inte höll undan och vann därmed med 3-1 och har nu fördel inför returen på Camp Nou.

Zlatan Ibrahimovic fanns med från start i kväll. Svensken fick dock inte särskilt mycket gjort och byttes ut efter en timmes spel.

/
/
/

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.