Kim Källströms Lyon tar sig an Bayern München i kväll.
1 av 3
Kim Källströms Lyon tar sig an Bayern München i kväll. - Foto: Bildbyrån
Bayerns stjärna, Franck Ribéry, lär vara rätt skakad sen prostitutionsskandalerna har uppdagats.
2 av 3
Bayerns stjärna, Franck Ribéry, lär vara rätt skakad sen prostitutionsskandalerna har uppdagats. - Foto: Bildbyrån
Samma gäller landsmannen och tillika motståndaren, Sidney Govou.
3 av 3
Samma gäller landsmannen och tillika motståndaren, Sidney Govou. - Foto: Scanpix

Källströms Lyon tar sig an starkt Bayern

I kväll är det dags för ytterligare en Champions League-semifinal. Nu är det Bayern München som ställs mot Kim Källströms Lyon.


MÜNCHEN. Tyskland och Frankrikes största lag ställs mot varandra i kvällens Champions League-semifinal. Det handlar om Bayern München som möter Kim Källströms Lyon.

Bayern München är inne i en riktig formtopp just nu. De vann mot ett svagt Hannover med hela 7-0. Det är den största vinsten någonsin på Allianz Arena och det är precis det momentum som det tyska laget behöver inför i kväll.

– Lyon är ett mycket bra lag - de har slagit Liverpool och Real Madrid. De är väldigt organiserade och deras försvar är kompakt. Vi ska försöka att spela spelet vi alltid gör, säger Lyons assisterande tränare Andreis Jonker.

Lyon däremot spelade en toppmatch mot titelrivalen Bordeaux i en tät och påfrestande match som slutade 2-2.

En spelare i vardera lag - Franck Ribéry, Bayern München och Sidney Govou, Lyon - är utpekade i den omfattande sexskandalen som skakar det franska landslaget. Talespersoner menar att det inte kommer att påverka deras spel - men det känns högst tveksamt.

Minibussar till München

Ännu en faktor har spelat in som kan ha stört Lyon i deras uppladdning. Nämligen vulkanutbrottet på Island. Laget har fått färdas i minibussar hela vägen till München.

– Resan var inget problem - vi är vana att resa och nu känner vi till det franska och tyska landskapet lite bättre, säger Lyons tränare Claude Puel.

Bayern saknar jättetalangen Holger Badstuber och lagkaptenen Mark van Bommel på grund av avstängningar. Det är något som kan skaka laget avsevärt.

– Mark van Bommel är en viktig spelare för oss men vi har andra som kan ersätta honom. Vi har vunnit matcher utan Mark, säger Jonker.

Lyon har det betydligt värre eftersom att de saknar massvis med spelare: François Clerc, Joan Hartock, Mathieu Bodmer, Jean-Alain Boumsong, Jean II Makoun (osäker), Lisandro (osäker). De har även sju spelare som riskerar avstängning vid gult kort.

– Vi har många spelare som måste vara försiktiga och inte dra på sig gula kort, men vi kommer inte att ändra någonting på grund av det, säger Puel.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!