Arjen Robben gjorde matchens enda mål.
1 av 3
Arjen Robben gjorde matchens enda mål.
Robben avgjorde med ett distansskott.
2 av 3
Robben avgjorde med ett distansskott.
Franck Ribéry visades ut redan i den första halvleken.
3 av 3
Franck Ribéry visades ut redan i den första halvleken.

Robben frälste Bayern

Franck Ribéry fick syna det röda kortet tidigt in i matchen. Men då stegade lagkamraten Arjen Robben fram och frälste Bayern München när laget gästades av Lyon.


MÜNCHEN. Franck Ribéry har inte haft det enkelt den senaste tiden. Fransmannen riskerar både böter och fängelsestraff för att ha haft sex med en minderårig prostituerad, och i kväll blev den skandalomsusade spelaren utvisad när Bayern München tog emot Lyon.

Landslagsmannen bröt nästan benet på brassen Lisandro Lopez med en ful stämpling i den 37:e minuten. Domaren Roberto Rosetti tvekade aldrig och drog genast upp det röda kortet.

Med en man mindre blev uppgiften helt plötsligt mycket svårare för det tyska hemmalaget. Men trots utvisningen fortsatte Bayern att spela offensivt och till slut skulle dödläget spräckas.

Den snabbe Arjen Robben slet sig loss, vek in centralt från högerkanten och drog till med ett distansskott. Bollen såg ut att ändra riktning på en spelare, vilket ställde Lyon-målvakten Hugo Lloris helt och hållet.

Dessförinnan hade Lyons mittfältare Jeremy Toulalan visats ut, efter att ha fått sitt andra gula kort.

Det är helt öppet inför den kommande returmatchen i Frankrike om två veckor. Ribéry är avstängd till den matchen - men vad gör det när frälsaren Robben finns?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!