United körde över Spurs – gulddrömmen lever

Manchester United besegrade Tottenham med 3-1 på Old Trafford. De regerande mästarna leder nu ligan med två poäng före Chelsea.

MANCHESTER. Manchester United sätter press på Chelsea efter segern mot Tottenham. Dimitar Berbatov klackade fram Patrice Evra som fälldes i straffområdet av Benoît Assou-Ekotto. Veteranen Ryan Giggs klev fram och slog stensäkert in straffen. Tottenham kvitterade till 1-1 på en hörna genom Ledley King.

Federico Macheda, som hoppade in i den andra halvleken, petade fram bollen till Nani som avancerade några meter innan han elegant chippade in 2-1-målet.

– Det här är ett magiskt avslut av honom i ett viktigt, viktigt läge, säger Canal Plus-experten Jens Fjellström.

Fem minuter senare var Nani framme igen. Portugisen avancerade framåt från egen planhalva och Wilson Palacios drog ned mittfältaren i straffområdet. Ryan Giggs klev fram och slog in den andra straffen och fastställde slutresultatet 3-1.

I och med segern tar Manchester United över serieledningen med två poäng från Chelsea. De regerande mästarna har dock en match mer spelad. I morgon ställs Chelsea mot Stoke.

Hemmalaget tvingade sig klara utan storstjärnan Wayne Rooney som är ljumskskadad.

– Han fick skadan i torsdags men vi ville ge det en chans, men efter gårdagens träning var den chansen borta, säger managern Sir Alex Ferguson i engelsk tv.