Sebastian Larsson blev utbytt i derbyt mot Aston Villa.
1 av 2
Sebastian Larsson blev utbytt i derbyt mot Aston Villa. - Foto: Bildbyrån
Milner sänkte rivalerna Birmingham.
2 av 2
Milner sänkte rivalerna Birmingham. - Foto: Scanpix/AP

”Seb” Larsson utbytt i derbyförlusten mot Villa

Sebastian Larsson var tillbaka i Birminghams startleva i derbyt mot Aston Villa. Svensken blev utbytt i andra halvlek – då tappade Birmingham. James Milner slog in segermålet för Aston Villa på straff.


BIRMINGHAM. Det glödheta derbyt mellan Aston Villa och Birmingham slutade med vinst för Aston Villa. Sebastian Larsson, som varit i Alex McLeish frysbox den senaste tiden, var tillbaka i startelvan för första tvången på två månader.

Trots 1-7-förlusten mot Chelsea för ett par veckor sedan är Aston Villa med i kampen om den sista Champions League-platsen.

Efter 18 minuter hade Larsson ett bra frisparksläge – men slog frisparken rakt i ansiktet på Stilian Petrov. Bulgaren blev liggandes, men kunde fullfölja matchen.

Med tio minuter kvar tilldömdes Aston Villa en straffspark. Roger Johnson sparkade ned Gabriel Agbonlahor och domaren Martin Atkinson pekade på straffpunkten. James Milner klev fram och sköt stensäkert in straffen bakom Joe Hart. Birminghamspelarna var rasande på Atkin.

– Det är svårbedömt. Han är på bollen och det är ingen vårdslös tackling. Jag menar att det inte är straff, men det är inget skandalöst domslut, säger Richard Henriksson i Canal Plus.

Aston Villa, som jagar den sista Champions League-platsen, gick förbi Manchester City och ligger på femte plats. Birminghamklubben har samma poäng som fyran Tottenham, men en match mindre spelad.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tysk VM-guldhjälte död

Disney sänder Europamatcher

De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.

Hon är fenomenet som skapar basketfeber i USA

Hon slog poängrekordet – för både män och kvinnor – i collegebasketen och hennes ansikte pryder redan flingpaket. Nu har fenomenet Caitlin Clark blivit vald först i WNBA-draften och 22-åringen skapar feber kring proffsligan i USA.

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

idag 06:22
Detroit håller hoppet om en plats i NHL-slutspelet vid liv inför den sista matchen i grundserien. Det kan de tacka svenske Lucas Raymond för.

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

idag 05:46
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.