3 av 4
4 av 4

Chelsea förnedrade Stoke - sju gånger om

Chelsea hade lekstuga i ligamötet med Stoke. Nu väntar en superrysare utan dess like med endast två omgångar kvar att spela.

LONDON. På lördagen tog Manchester United en tung seger över Tottenham med 3-1 och satte därmed press på Chelsea. Men Londonlaget gav onekligen svar på tal i hemmamatchen mot Stoke.

Talangfulle anfallaren Salomon Kalou gav Chelsea ledningen i den 24:e minuten och bara sju minuter senare var det dags igen. Kalou satte påpassligt sitt andra mål för kvällen och saken såg ut att vara klar.

Sörensen bryter armen

I situationen vid 2-0-målet bröt dock Danmarks landslagsmålvakt Thomas Sörensen armen. Dansken missar med största sannolikhet VM i Sydafrika.

Det verkade dock inte Chelsea bry sig om nämnvärt, utan fortsatte i stället att trycka gasen i botten. Frank Lampard satte 3-0 på straff och resultatet stod sig till halvtid.

Under de resterande 45 minuterna bibehöll Chelsea pressen och fick utdelning flera gånger om. Med 20 minuter kvar att spela gjorde 23-årige Kalou sitt tredje mål och fullbordade därmed ett hattrick.

Målkavalkad i slutskedet av matchen

Efter att Kalou gjort sina mål klev andra hemmaspelare fram. Lampard blev tvåmålsskytt och även Daniel Sturridge och Florent Malouda fick skriva in sig i målprotokollet.

Chelsea vann med förkrossande 7-0 och toppar nu Premier League en poäng före Manchester United med två omgångar kvar att spela.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.