- Foto: Scanpix

Luca Toni: "Scudetton är körd"

Roma-stjärnan Luca Toni tror att chansen till ligatiteln är borta efter den snöpliga förlusten mot Sampdoria i söndags.- Jag ser det inte hända, säger italienaren.


ROM. Efter derby-segern över Lazio verkade Roma kopplat ett rejält grepp om Scudetton. Men i söndagens toppmatch mot Sampdoria förstördes huvudstadslagets guldjakt avsevärt.

Giampaolo Pazzini stod för två mål i andra halvlek och sköt således segern till sitt Sampdoria. Förlusten för Roma innebär att man är två poäng efter Inter med bara tre omgångar kvar att spela.

Inter måste tappa poäng

Milano-laget måste därmed tappa poäng för att Roma ska ha en chans att gå om - något inte anfallaren Luca Toni tror kommer ske på grund av Inters allt för enkla spelschema.

- Den här förlusten är svår att svälja. Det finns så mycket ånger, säger Toni till Roma Channel och fortsätter:

- Inter har tagit över serieledningen ännu en gång och har nu tre enkla matcher kvar.

Toni tror inte på mirakelvändning

Trots att Roma fortfarande har en hyfsad chans på titeln väljer Toni att inte hoppas på alltför mycket.

- Vi måste vinna våra sista matcher samtidigt som vi måste hoppas att Inter tappar poäng på vägen. Det skulle vara underbart, men jag ser det inte hända, förklarar italienaren.

Roma har inte lyckats vinna Scudetton på hela nio år och Toni känner sig besviken över att man svikit sina supportrar återigen.

- Vi ville förverkliga den här drömmen för staden, men antagligen är allt över nu.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.