Ivica Olic gjorde allting rätt i dag.
Ivica Olic gjorde allting rätt i dag. - Foto: SCANPIX/AP

Glödhet Olic bombade Bayern till finalen

Bayern München är finalklara. Ivica Olic målade tre gånger om när Lyon krossades på bortaplan.

LYON. Ivica Olic var het i dag - riktigt het. Med tre distinkta mål banade den 30-årige kroaten vägen för Bayern München, som körde över Lyon i den andra semifinalsmatchen.

Anfallaren slog till för första gången efter 26 minuters spel. Thomas Müller stod för förarbetet. Tysken väggspelade sig först fram mot utkanten av straffområdet innan han avancerade och sedan, hårt trängd, passade snett inåt bakåt. Olic tog emot, vände bort försvararen Aly Cissokho och placerade sedan in bollen i mål. Ett riktigt klassmål.

Den första halvleken slutade 1-0, men bortalaget hade mycket väl kunnat ha gått in till omklädningsrummet med en större ledning än så.

I den andra halvan trummade bortalaget vidare. Först åkte Lyons lagkapten Cris ut sedan han blivit visad det andra gula kortet och sedan drygade Olic ut Bayerns ledning. Helt frispelad och ensam mot målvakten Hugo Lloris satte Olic hur kyligt som helst matchens andra mål i den 67:e minuten.

Tio minuter senare var det dags igen. Den här gången fastställde Olic slutresultatet med en perfekt nick efter ett underbart inlägg från högerkanten.

Bayern München är därmed finalklara och i morgon avgörs det vilka de kommer att få ställas mot den 22 maj på Santiago Bernabeu-stadion i Madrid.