1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Upp till bevis, Zlatan

Zlatan Ibrahimovic har i kväll chansen att äntligen gå till final i den där Champions. Men då måste han leverera som aldrig förr i supermatchen mot Inter.- Det är mitt livs viktigaste match, säger Zlatan.


BARCELONA. Succéåren i Italien har trots fem raka ligatitlar lämnat ett stort svart frågetecken efter sig för Zlatan Ibrahimovic. I den inhemska ligan har han varit i en klass för sig själv, men i Europa har det inte riktigt lossnat.

När så Inter fick se ge sig för tredje året i rad åttondelsfinalen i Champions League fick Zlatan nog.

- Jag vet inte vad jag ska göra för att vinna den jävla Champions, kommenterade han bittert.

Anonym på San Siro

Han letade efter ett svar och fann Barcelona. I en svängig säsong för Zlatans del har den katalanska storklubben ändå gått till semifinal i den anrika turneringen, och man leder dessutom ligan.

Men i det första mötet med Inter på San Siro var den 28-årige anfallaren en skugga av sig själv. Svensken förde en anonym tillvaro tills han blev utbytt en bit in på andra halvlek.

Inter vann med 3-1 och har fördel inför returen på Camp Nou i kväll. Barcelona, och Zlatan själv, var inte sena med att reagera och kräva fansens stöd när de efter ligavinsten över Xerez drog på sig tröjor med budskapet: "20.00 på onsdag smäller det. Alla till Camp Nou."

Karriären står och väger

Och värst smäller det för Zlatan Ibrahimovic. Det är nu hans karriär står och väger. Kommer han att skjuta Barça till final och äntligen få chansen att vinna den där Champions eller kommer hans förra klubb för alltid att få honom att framstå som ett stort fiasko i Europa?

Ska man dock tro Zlatan är han redo för uppgiften - och han tvivlar inte en sekund på avancemang.

- Det är mitt livs viktigaste match, säger Barcelonastjärnan bestämt till TV6 och fortsätter:

- Vi är världens bästa lag. Inter kommer inte att möta elva spelare bara, de kommer att möta 100 000. Sådant stöd kommer vi att ha.

Men hur man än vrider och vänder på det är det på planen det avgörs i kväll. Och vad som händer där kan mycket väl bli kulmen eller det största fiaskot i Zlatans karriär. Nu har han ödet i egna händer. Blir det fågel eller fisk, Zlatan?

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!