Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Barça är besatta av Champions League"

- 28/04/2010, 12:17 -

Bildbyrån

José Mourinho tonar ner betydelsen av Champions League-semifinalen för Inters del genom att påstå att Barcelona är besatta av turneringen.- Jag vet det av egen erfarenhet, säger Mourinho.

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovics Barcelona jagar sin andra raka biljett till Champions League-finalen, men då måste man slå Inter med minst två mål i kväll på Camp Nou.

Att turneringen har utvecklats till en besatthet för Zlatan är inget okänt, men nu menar Inter-tränaren José Mourinho att inte heller det katalanska storlaget kan släppa tanken på att lyfta pokalen på Santiago Bernabeu.

- Vi har en dröm att vinna Champions League och för Barcelona är det en besatthet. Det är skillnad. En dröm är renare än en besatthet. Det finns stolthet i en dröm, var som helst i världen, sa Mourinho på gårdagens presskonferens.

- När jag jobbade här 1997 – som tolk – spelade Barcelona cupfinal mot Betis på Santiago Bernabéu. Då förstod jag hur viktigt det var för klubben att vinna där, att få vaja den katalanska flaggan på Santiago Bernabéu. När jag säger att Barcelona är besatta av att gå till finalen gör jag det av egen erfarenhet. Det handlar om att de är anti-Madrid.

Sneijder startar

Det har länge gått rykten om att Inters mittfältsstjärna Wesley Sneijder skulle komma att missa returen på Camp Nou. Men på gårdagens presskonferens gav José Mourinho lugnande besked.

- Sneijder känner sig bra och kommer spela. Vi får se under matchen om han klarar av 90 minuter. Han har fortfarande ett litet problem, men på vår sista träning såg det bra ut, förklarar Mourinho.

Den portugisiske succétränaren avslutar med att lägga pressen på Barcelona genom att påstå att allting är världsklass inom klubben.

- Barcelona är ett topplag med en topptränare och toppspelare. De har haft samma spelfilosofi i flera år, men samtidigt är det ett lag som har anpassat sig, säger Mourinho.

- Vi har sett Zlatan och Leo Messi spela i olika positioner. Det är ett lag fullt med olika spelidéer. Vi har vårt sätt att spela på, och vi tänker på oss själva. Det är inget drama för oss hur de väljer att spela.