1 av 16
- Foto: Scanpix
2 av 16
- Foto: Scanpix
3 av 16
- Foto: Scanpix
4 av 16
- Foto: Scanpix
5 av 16
- Foto: Scanpix
6 av 16
- Foto: Scanpix
7 av 16
- Foto: Scanpix
8 av 16
- Foto: Scanpix
9 av 16
- Foto: Scanpix
10 av 16
- Foto: Scanpix
11 av 16
- Foto: Scanpix
12 av 16
- Foto: Scanpix
13 av 16
- Foto: Scanpix
14 av 16
- Foto: Scanpix
15 av 16
- Foto: Scanpix
16 av 16
- Foto: Scanpix

Mourinho förbannad trots avancemanget

Inter tog sig äntligen till en Champions League-final igen, trots förlusten mot Barcelona. Men Inters tränare José Mourinho är förbannad. – Det borde ha varit kvalitet och fair play, men jag såg inget av det på eller av planen, säger han om Barcelona.


BARCELONA. Inter är i en Europacupfinal för första gången sedan 1972 trots att man föll med 1-0 borta mot Zlatan Ibrahimovics Barcelona. Man hade nämligen 3-1 att gå på från den första matchen, således 3-2 totalt.

Tränaren José Mourinho kallade det för ”sin bästa förlust någonsin” men var också kritisk efter matchen. Kritisk till hur han och spelarna blev behandlade.

- Leo Messi är Messi. En otrolig talang, som från en annan galax, men som alla andra kom han inte upp i sin normala standard. Det borde ha varit kvalitet och fair play, men jag såg inget av det på eller av planen, säger Mourinho till tevekanalen RAI.

På natten inför matchen, på hotellet, blev spelarna och ledarna störda av fans till den katalanska klubben.

- Vi kunde inte sova klockan fyra på morgonen, då det var smällare utanför hotelldörren. Vi ringde polisen klockan 23 och de kom halv fyra på morgonen.

- En spelare som Samuel Eto’o som kommer tillbaka hit då och då blev trakasserad av polisen som sa att han var tvungen att betala skatter som han inte betalat 2005.

Det är dock inte bara gnäll från portugisens sida, givetvis är han mycket stolt över sina mannar förlusten till trots. Dessutom fick man mittfältaren Thiago Motta utvisad redan efter 28 minuter.

- Det är ett lag med hjältar, där alla lämnade sitt blod på planen. Jag är stolt över alla, de som spelade och de som inte gjorde det. Jag är stolt över fansen som stöttade oss här och hemma.

- Jag kände en otrolig glädje vid slutsignalen. Jag har redan vunnit Champions League men jag kan säga att i kväll kändes det bättre än då. Porto vann finalen med 3-0 och då visste jag att vi skulle vinna en halvtimme innan slutsignalen, nu var det spännande in i det sista.

Nu väntar final mot Bayern München.

- Självklart vill man vinna när man nått finalen. Det faktum att vi mötte Barcelona fyra gånger på vägen och att vi också mötte Chelsea, det betyder mycket. Det visar att Inter är att räkna med i europeisk fotboll så vinner vi inte i år så kommer det att ske nästa år eller året därpå.

Mourinho vägrar dock att svara på om han själv kommer att leda Milanoklubben nästa år.

- Jag vill inte diskutera det. Vi har två stundande finaler i Rom, mot Lazio i Serie A och den italienska cupen. Det är allt jag fokuserar på just nu.

I Barcelona spelade Zlatan Ibrahimovic från start men kom aldrig riktigt in i matchen och byttes ut mot Bojan Krkic efter 63 minuter. Hemmalaget hade stort bollinnehav, 86 procent, och fick iväg 20 skott mot Julio César men bara fyra på mål.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.