1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Eto'o: "Barça är världens bästa lag"

Inter må ha krossat Barcelonas Champions League-drömmar, men ska man tro Samuel Eto'o är dem fortfarande bäst.- Det är världens bästa lag, säger kameruanen.


BARCELONA. Ett taktiskt väldisciplinerat Inter ställde Barcelona mot väggen på ett kokande Camp Nou i går kväll. Det räckte, trots tio man, till en 38 år efterlängtad finalplats i Champions League.

Efteråt var det naturligtvis överväldigande lycka hos det italienska storlaget, men även om segerns sötma smakade extra gott den här gången menar Samuel Eto'o att Barcelona fortfarande är världens bästa lag.

- Jag är otroligt lycklig och vi lyckades med det vi hade tänkt oss, och det var verkligen att försvara sig. Men jag måste dock gratulera mina gamla lagkamrater för de är världens bästa lag, säger Inter-anfallaren till Viasat Sport efter matchen.

- På två matcher kan mycket hända, det är mycket tillfälligheter, vi lyckades med den defensiv vi hade hoppats på, men de är fortfarande världens bästa lag.

Nu väntar Bayern München i finalen på Santiago Bernabeu den 22 maj. För tillfället tänker inte Eto'o på spektaklet utan vill bara njuta.

- Det är bara att njuta för det har varit en fantastisk resa hittills och det fortsätter det att vara, förklarar han.

"Det var orättvisa"

Efter avancemanget ville firandet på Camp Nou aldrig ta slut för Inter-spelarna. Men för en av dem blev det en bitterljuv upplevelse. Thiago Motta, som spenderade sex säsonger i den katalanska storklubben, blev väldigt tveksamt utvisad i första halvlek.

Brassen hade tidigt dragit på sig ett gult kort och när han därefter, omedvetet eller medvetet, stötte till Sergio Busquets i ansiktet drog domaren upp det andra gula kortet och sedan det röda.

Men på reprisbilderna kunde man tydligt se hur Busquets listigt tog bort händerna från ansiktet och kvickt slängde en blick på domaren för att se vad han skulle göra. Nu kräver Thiago Motta rättvisa.

- Det var orättvisa. Vid min utvisning - tack vare tv-repriserna - såg jag att min motståndare vände och tittade på domaren medan han låg på marken, för att se om han var nära, säger Motta till Inter Channel.

- Att spela finalen var min dröm, och jag hoppas att reprisen hjälper att förverkliga min dröm. Kanske såg inte domaren det, men det kan någon annan ha gjort, förklarar mittfältaren.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!