1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Backjätten ber fansen om ursäkt

Det var en klart besviken Gerard Piqué som mötte pressen efter debaclet mot Inter. Nu ber han fansen om ursäkt.- Vi är ledsna, säger spanjoren.


BARCELONA. Gerard Piqués vackra, men alltför sena mål räckte inte för att föra Barcelona vidare till sin andra raka Champions League-final. I stället blir det Inter, som under José Mourinhos ledning växt fram som en oerhört disciplinerad lagmaskin, som får tampas om pokalen.

Barcelona försökte och försökte, men hade uppenbart svårt att hitta lösningar mot Inters vattentäta försvar. Det får Piqué att be om ursäkt till fansen, vilka han också hyllar.

- Jag hyllar fansen. Vi är stolta över dem som kom, de som följde med oss till Milano med motorcyklar och bilar. En tia för fansen. Vi är ledsna, säger den 22-årige mittbacken enligt spanska AS.

Piqué hade för övrigt svårt att dölja sin enorma besvikelse, men försöker samtidigt blicka framåt mot kommande utmaningar.

- Det var allt jag kunde göra, vända och skjuta, men tråkigt nog så räckte det inte. Vi är besvikna. Den här utslagningen gör oss missnöjda och väldigt besvikna. Men fotbollen fortsätter, vi har en tuff match på lördag (mot Villarreal) och vi hoppas vinna. Vi kommer göra vårt bästa och verkligen gå in för att vinna, förklarar Piqué.

"Vi kan bara gratulera Inter"

Även Barcelona-tränaren Pep Guardiola hade svårt att tygla besvikelsen samtidigt som han erkände att han blev väldigt imponerad av Inter.

- Vi kan bara gratulera Inter. Vi försökte öppna upp ytor genom krossar och att vinna andrabollar, men vi drog på oss för många frisparkar. Vi saknade jämnhet i vårt spel, säger Guardiola på presskonferensen efter matchen och fortsätter:

- När ett lag försvarar med nio man är det inte enkelt att komma igenom. Vi försökte komma igenom både på insidan och utsidan, men att anfalla är alltid det svåraste och målet kom för sent.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!