Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wayne Rooney prisad – igen

- 30/04/2010, 09:42 -
1 av 7

SCANPIX/AP

2 av 7

Scanpix

3 av 7

Scanpix

4 av 7

SCANPIX/AP

5 av 7

Scanpix

6 av 7

Bildbyrån

7 av 7

Bildbyrån

För andra gången på kort tid har Wayne Rooney prisats som årets spelare, denna gång av en sportjournalistorganisation. Han slog Didier Drogba stort, riktigt stort.

MANCHESTER. I söndags utsågs Manchester Uniteds anfallare Wayne Rooney till Årets spelare av engelska proffsorganisationen PFA. I går var det dags igen då det var sportjournalistorganisationen FWA:s tur att utse årets spelare.

Rooney fick rekordmånga röster, 81 procent, och slog därmed Chelseas Didier Drogba och Manchester Citys Carlos Tevez med hästlängder. Utmärkelsen har delats ut sedan 1948.

- Jag är mycket glad över att få en utmärkelse med så mycket historia och tradition och att vara en del av en lång rad underbara spelare, säger anfallaren.

- Jag skulle vilja ta chansen att tacka min manager i United, sir Alex Ferguson, tränarstaben och mina lagkamrater som utan vars hjälp och stöd har gjort det omöjligt för mig att få utmärkelsen.

Wayne Rooney har gjort hela 34 mål denna säsong och nyligen röstade även fans fram honom till ligans bäste spelare.

FWA står för Football Writers Assosiation.