Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ribéry kan stoppas från VM

- 30/04/2010, 14:41 -
1 av 2

SCANPIX/AP

Kan stoppas från spel i VM.
2 av 2

Kan stoppas från spel i VM.

SCANPIX/AP

Franck Ribéry riskeras att stoppa från spel i VM i Sydafrika efter prostitutionsskandalen. Politikerna i Frankrike kan sätta stopp för stjärnan.– Landslagströjan är helig, säger idrottsministern Rama Yade.

PARIS. För två veckor sedan upptäcktes det att de franska landslagsstjärnorna Franck Ribéry, Sidney Gouvou, Hatem Ben Arfa och Karim Benzema har köpt sex av en fransk prostituerad. Kvinnan vid namn Zahia Dehar var minderårig när hon sålde sex till Bayern München-stjärnan Ribéry, vilket stjärnan inte visste om.

Vid en fällande dom riskerar den franska stjärnan tre års fängelse. I Frankrike debatteras det om man ska låta Franck Ribéry spela VM i Sydafrika eller inte.

– Alla är oskyldiga tills de blir dömda. Men en förundersökning är något som är svårt att bortse från, sade Roselyn Bachelot, hälsominister i TV-programmet Mots Croisés.

I går gick Frankrikes idrottsminister, Rama Yade, ut i en intervju med franska Canal Plus och sågade Ribéry.

– Den franska landslagströjan är helig och kan inte bäras av någon som är under en förundersökning, om nu herr Ribéry kommer att bli det, säger Yade till TV-kanalen.

Om förundersökningen inleds före Världsmästerskapet riskerar stjärnan att uteslutas från den franska truppen. Frankrikes trupp till VM tas ut den 11:e maj.