Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hodgson: "Skulle ta förbundskaptensjobbet"

- 30/04/2010, 20:16 -

Scanpix7AP

Roy Hodgsons succé med Fulham gör honom nu till en het kandidat som efterträdare till Fabio Capello i engelska landslaget.– Om jag någon dag skulle bli erbjuden jobbet så skulle jag tacka och ta emot, säger Hodgson.

LONDON. Roy Hodgson, 62, har hyllats stort i England sedan han i går lyckades med bragden att slå ut Hamburg och därmed ta sitt Fulham till final i Europa League.

Nu spekuleras det i att Hodgson kan komma att bli Fabio Capellos efterträdare i landslaget.

– Att bli erbjuden jobbet som förbundskapten för landslaget är höjden av en engelsk tränares karriär, säger Hodgson till brittiska Sky Sports.

Sven-Göran Eriksson uttalade sig nyligen om förbundskaptensposten och anser att Hodgson vore ett perfekt val.

– Roy Hodgson är en otroligt bra manager, med erfarenhet från många länder. Sedan är han engelsman också – så då försvinner en sak som medierna kan kritisera honom för, sa Eriksson till Sky Sports.

Hyllas till skyarna – av Sir Alex

Manchester Uniteds stortränare Sir Alex Ferguson hyllade även han managern och beskrev bedriften att ta Fulham till Europa League-final som "en av de bästa brittiska prestationerna någonsin".

Och när Hodgson fick höra om berömmet blev han otroligt smickrad.

– Sa han verkligen så? svarade han och fortsatte:

– När du får respekt av sådana proffs känner du dig väldigt bra. Du vet att de förstår spelet väldigt väl och är medveten om svårhetsgraden. När det kommer från världens bästa tränare enligt mig, Sir Alex, är det en fantastisk komplimang och jag tackar honom för det.

I finalen av Europa League ställs Hodgsons Fulham mot Atlético Madrid, som slog ut Liverpool i den andra semifinalen.