- Foto: Scanpix/AP

Ferguson: "Liverpool kommer göra sitt bästa"

Sir Alex Ferguson är övertygad om att Liverpool inte kommer att lägga sig mot Chelsea för att stå kvar som mesta mästarna i Premier League.


Liverpool och Manchester United står i nuläget på lika många Premier League-titlar, 18 stycken.

På söndag ställs Liverpool mot Chelsea, som ligger en poäng före just United i tabellen, med två omgångar kvar. Snor man poäng från Londonlaget lever drömmen om en Champions League-plats, men samtidigt ger man United ett ypperligt läge att ta hem ligan – och därmed bli mesta mästarna.

Flera Liverpoolfans vill därför se sitt lag lägga sig på söndag och ge Chelsea tre poäng, trots att det kan kosta dem själva mycket mer.

Unitedtränaren Sir Alex Ferguson tror emellertid inte att något sådant kommer att hända.

– Jag är säker på att de kommer att göra sitt bästa. Storklubbar kastar inte iväg sin historia och tradition genom en match, säger Ferguson enligt Guardian och fortsätter:

– De har gått till elva finaler i Europa. De har vunnit 18 titlar. Det är en fantastisk historia. Det kastar man inte iväg. Fansen vet det också. Tror du att fansen vill gå hem och säga att deras spelare kapitulerade och inte försökte, och tänka att det aldrig skulle hända igen?

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.