Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ferguson: "Liverpool kommer göra sitt bästa"

- 30/04/2010, 22:25 -

Scanpix/AP

Sir Alex Ferguson är övertygad om att Liverpool inte kommer att lägga sig mot Chelsea för att stå kvar som mesta mästarna i Premier League.

Liverpool och Manchester United står i nuläget på lika många Premier League-titlar, 18 stycken.

På söndag ställs Liverpool mot Chelsea, som ligger en poäng före just United i tabellen, med två omgångar kvar. Snor man poäng från Londonlaget lever drömmen om en Champions League-plats, men samtidigt ger man United ett ypperligt läge att ta hem ligan – och därmed bli mesta mästarna.

Flera Liverpoolfans vill därför se sitt lag lägga sig på söndag och ge Chelsea tre poäng, trots att det kan kosta dem själva mycket mer.

Unitedtränaren Sir Alex Ferguson tror emellertid inte att något sådant kommer att hända.

– Jag är säker på att de kommer att göra sitt bästa. Storklubbar kastar inte iväg sin historia och tradition genom en match, säger Ferguson enligt Guardian och fortsätter:

– De har gått till elva finaler i Europa. De har vunnit 18 titlar. Det är en fantastisk historia. Det kastar man inte iväg. Fansen vet det också. Tror du att fansen vill gå hem och säga att deras spelare kapitulerade och inte försökte, och tänka att det aldrig skulle hända igen?