Fick chansen från start mot nedflyttningsklara Burnley.
Fick chansen från start mot nedflyttningsklara Burnley. - Foto: BILDBYRÅN

”Seb” Larsson bakom Birminghams seger

Birmingham besegrade Burnley hemma på St Andrews med 2-1. Sebastian Larsson låg bakom hemmalagets ledningsmål och i och med segern befäster nykomlingarna sin niondeplats.

BIRMINGHAM. Sebastian Larsson fick chansen från start i Birminghams match mot Burnley. Svensken hade flera farliga frispark och låg bakom 1-0-målet. ”Seb” slog ett inlägg som anfallaren Cameron Jerome tråcklade in via Brian Jensen i Burnleys mål.

Innan första halvlek var slut hade hemmalaget utökat ledningen. En hörna nickades ned till Christian Benítez som bröstade in målet. I och med målet bröt Benítez sin måltorka på 15 matcher.

I andra halvleken hade Sebastian Larsson ett jätteläge. Christian Benítez chippade fram bollen till svensken i bortre delen av straffområdet, och svensken drog till på volley men bollen gick utanför.

I slutskedet av matchen kvitterade Burnley genom Steven Thompson. Nykomlingarna befäster sin niondeplats efter dagens vinst.